Azért választom a DrSÉF-et mert

Az utóbbi időszakban egyes diétás ételt szállító cégek megszűntek, mások jelentősen veszítettek a népszerűségükből.

A DrSÉF-et azonban egyre többen választják mert tudják, hogy megbízhatnak bennünk.

Szakértői konyhában készült, biztosan gluténmentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes, minőségi ételeinket nagy odafigyeléssel készítjük és méltányos áron szállítjuk.

Köszönjük a bizalmat!

Dr. Utassy Gábor
Dr. Utassyné Kormos Zsuzsanna

logo_szines_UG

Ezekre figyeljen gluténmentes (GM) étel rendelésekor

A gluténszennyeződés rendkívül könnyen bekövetkezhet! Ahhoz, hogy Ön biztosan gluténmentes (GM) ételt fogyasszon, pontosan tisztában kell lennie a gluténszennyeződés lehetőségeivel. A lentiek ismeretében okosan ki tudja szűrni a legjobb szolgáltatókat.

1. Alapanyag
Alapanyag gyártáskor előfordul, hogy az egyébként gluténmentes (pl. kukorica) gabonából készült liszt szennyeződik. Ennek oka a legtöbbször az, hogy a gyártóüzem (malom) levegőjében keringő szállópor glutént tartalmaz, mert az üzemben búzát is őrölnek. Ilyen esetekben a gluténmentesnek gondolt lisztekben a glutén szintje a határérték (20 mg/kg) többszöröse is lehet!

2. Konyha
A konyhákban legtöbbször normál ételeket is készítenek a gluténmentesek mellett ezért nem csak gluténmentes alapanyagokat használnak. Az ételek készítésénél összecserélhetődnek a gluténmentes és a nem gluténmentes alapanyagok egyszerű emberi mulasztás következtében is.
A konyhai edényzetről, illetve a konyha levegőjének gluténszennyezettségétől is történhet keresztszennyeződés, aminek következtében a GM-nek mondott étel még sem gluténmentes.

3. Kiszállítás
A rendelt ételek kiszállításakor, ha a kiszállító-futár téved és összecseréli a gluténmentes ételt a nem gluténmentessel, azonnal meg van a baj.  Gyakori eset az is, hogy a gluténmentes étel csomagolása nem megfelelő (pattintós műanyag doboz, amely könnyedén kinyílik), vagy megsérült, ilyenkor is könnyedén bekerülhet gluténes szennyeződés a gluténmentesnek készült ételbe.

4. Fogyasztás
A kiszállított gluténmentes étel átadás után is szennyeződés veszélyének van kitéve: a tálaló edénynek, illetve az evőeszközöknek is tökéletesen gluténmentesnek kell lennie mert, ha nem az, akkor hiába volt az étel gluténmentes, mégis gluténnel szennyezett étel kerül a szervezetbe, amely komoly egészségügyi károsodásokhoz vezet.


Miért lehet nyugodt, ha a DrSÉF-től rendel GM ételt:

1. DrSÉF alapanyagok
Alapanyagaink  igazoltan gluténmentesek, és a kész ételeket is akkreditált mintavétellel ellenőriztetjük, ezért Ön biztosra mehet.

2. DrSÉF szakértői konyha
A szakértői konyhában kizárólag glutén- tej-, laktóz- és tojásmentes alapanyagokból készülnek a finomságok. A konyha – egyedül állóan az országban- csak az ételallergiások/ételérzékenyek számára főz, így Ön nyugodt lehet, mert a gyártási szennyeződés nálunk kizárt.

3. DrSÉF GM ételszállítás
A gluténmentes ételeket nagy gondossággal, teljes felületén zárt csomagolásban, csak gluténmentes étel szállítását végző járművel szállítjuk.

Ujkivagas_jofogas

Magas minőségű diétás ételeinkről

Ételeink a leggyakoribb hazai táplálék-allergéntől egyszerre mentesek.

Nem tartalmaznak glutént, tejet, laktózt és tojást sem.

Az ételeink készítésekor nem használunk szóját és mogyorót, ezen felül 2 ételsorunk (NMNGF és GyMNGF) nem tartalmaz nátrium-glutamát ízfokozót sem.

Gyakrabban előforduló, többszörös allergiák

A gyakorlatban sokszor előfordul, hogy nem csak egyféle táplálékallergiája van a gyermeknek, hanem az ételekben található többféle anyagra egyszerre allergiás. Például tejfehérje allergiája és tojás allergiája is van egyszerre. Nagyon gyakori a lisztérzékenység és laktóz-intolerancia, vagy lisztérzékenység és tejallergia együttes előfordulása is.

ITT RENDELJEN!
drsef_mentes_logok_felirat_530

KÜLÖNLEGES ÜNNEPI AJÁNLATUNK

Jövő heti étlapunkon találja a karácsonyi ünnepekhez igazodó, minőségi finomságainkat.

Ezeket „KÜLÖNLEGES ÜNNEPI AJÁNLAT”-tal jelöltük az 51. heti étlapunkon, péntekre és szombatra írtuk ki.

A „KÜLÖNLEGES ÜNNEPI AJÁNLAT”-tal jelölt ételeink fogyaszthatóságánál a kiszállítás utáni 2-3 nappal érdemes tervezni, természetesen az adott étel címkéjén fogjuk megadni a fogyaszthatóság pontos határidejét.
A Desszertek fogyaszthatósága 2017. december 27-ig (kivéve a „Bádeni kiskifliket”, amelynek csak a szokásos, készítés után még 2 nap) lesz.

Karacsonyi_asztal

Téli szünet a DrSÉF-nél

Téli szünetünket az alábbiak szerint tervezzük

2017. december 22-én (pénteken) szállítunk utoljára az idén.

2018. január 3-án (szerdán) lesz az első szállítási napunk.

A Karácsony előtti külön-ajánlatunkat az étlapon december 23-ára (szombatra) írjuk be. Ezeket a megrendeléseket előző nap, 22-én (pénteken) fogjuk kiszállítani.

szanko1

Mit rendeljen Karácsony előttre?

Karácsony előtti külön-ajánlatunkban az alábbiakra számíthat:

Készítünk diós- és mákos bejgliket.

Várhatóan rendelni lehet majd Bográcsos halászlevet vegyes hallal (amur, ponty és harcsa).

Elérhető lesz közkedvelt specialitásunk, a Párolt szarvas, amelyet salátával fogunk ajánlani.

Tavaly sokan választották az Aszalt szilvával töltött pulykamellet, salátával és karottával – ezt is készítünk.

Finom és különleges Bográcsos őzpörköltet is tervezünk.

Speciális diétás desszertként pedig házi készítésű Zserbóval készülünk.

Külön-ajánlatunkat az étlapon december 23-nál (szombatnál) láthatja majd, amit előző nap, 22-én, pénteken fogunk kiszállítani.

online-shopping_2

Szükséges a D-vitamin pótlása!

D-vitamin hiányunk van, mert

1. kevés a napsütés
Az őszi-téli időszakban keveset látjuk a Napot. A napsütéses órák száma igen alacsony.

2. a szolárium nem alkalmas D-vitamin képzésre
A szoláriumokkal nem lehet pótolni a hiányzó napsugárzást, mert a
D-vitaminképzéshez szükséges UV-B sugár mennyisége nagyon kevés.

3. a táplálékkal nem lehet pótolni
A D-vitamin nagyobb mennyiségben található meg a tengeri halakban, a csukamájolajban. Tudatosabb étkezéssel tehát valamennyivel több D-vitamint vihető be a szervezetbe, azonban ez különösen a téli hónapokban nem elegendő.


Naponta 4.000 egység az igény

Naponta 4.000 egység D-vitamint használ fel az emberi szervezet. Ennek pótlására a téli hónapokban egyedüli megoldás a D3-vitamin készítmény szedése.

Egészséges felnőttek D-vitamin pótlására napi 1.500-2.000 egység D-vitamin ajánlott.

Vásároljon D3-vitamin készítményt, vagy keresse fel háziorvosát (ő kedvező áron tud felírni receptre D3-vitamint, pl. Vitamin D3 Fresenius 90x – indokolt esetben), és kezdje el mihamarabb a hiányzó D-vitamin pótlását!

D3Fresenius-mod

Lisztérzékeny vagy nem lisztérzékeny: az itt a kérdés.

Tudományos ülés a coeliakia diagnosztikus kérdéseiről, a Focus IN CD nemzetközi felmérés* tapasztalatai

Ott voltunk, ezt hallottuk:

1. A szövettani leleteknél sok a téves diagnózis. Ennek okai a mintavételi-, metszetkészítési- és a leletező rutintalanságából fakadó hibalehetőségek. (Prof. Markku Mäki előadása, Finnország)

2. A laborvizsgálatok (Anti-TGA-IgA és EMA) megbízhatók, kis hibaszázalékkal használhatók a diagnózis megállapításához. (Katharina Werkstetter előadása, Németország)

3. Az IgG alapú labordiagnosztika nem ajánlott. (Katharina Werkstetter előadása, Németország)

4. Ha a genetikai vizsgálat negatív és a laborvizsgálatok pozitívak, akkor meg kell ismételni a genetikai vizsgálatot, mert ennél is előfordulnak hibák. (Prof. Korponay-Szabó Ilma előadása, Heim Pál Kh)

5. A coeliakia diagnosztizálásában a laborvizsgálatok fejlődése folyamatos, egyre megbízhatóbb eredményeket nyújtanak a diagnózis felállításához. (Prof. Korponay-Szabó Ilma előadása, Heim Pál Kh)

6. Nagyon sok a felderítettlen coeliákiás Európában. Németországban például a coeliakiások 90%-a még nincs diagnosztizálva. (Prof. Sibylle Koletzko előadása, Németország)

7. Magyarországon az orvosoknak csak a fele tudja, hogyan kell szakszerűen diagnosztizálni a coeliakiát. (Dr. Gyimesi Judit előadása, Heim Pál)

*A Focus IN CD
Nemzetközi felmérés: EU által támogatott project.
Neve: „FOCUS IN CD”, azaz „Fókuszban a Coeliakia”.
Célja: A coeliakiás (lisztérzékeny) betegek innovatív, páciensközpontú ellátása egy szorosan együttműködő közép-európai hálózattal.
A project vezetője Maribor város önkormányzata és 3 horvát, 2-2 szlovén, német, olasz és magyar partnerrel.
Magyarországról a Heim Pál Kórház Coeliakia Centruma és a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete vesz részt benne. 36 hónapra tervezett project. 2016-ban indult, teljes költsége 1.885.000 Euro.

glutenerzekenyseg-liszterzekenyseg-kenyer