Háromszoros biztonság a DrSÉF-től

Biztonság I.

Speciális-szakértői konyha

Ön biztonságban érezheti magát, ha a DrSÉF-től rendel, mert az ország első és egyetlen olyan speciális, szakértői konyhájában készíttetjük Önnek és szeretteinek a minőségi ételeket, amely 10 éve csak és kizárólag gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes ételeket készít, így nem fordulhat elő gyártási szennyeződés. Magas minőségű készételeink akkreditált mintavételezéssel ellenőrzöttek és igazoltan gluténmentesek!

Biztonság II.

Orvosszakértői háttér

Szakmai támogatást is nyújtunk Önnek ételallergiával, ételérzékenységgel kapcsolatos kérdésekben. A hozzáértésünket bizonyítja, hogy a DrSÉF Kft. tulajdonosa Dr. Utassy Gábor orvosszakértő, a Magyar Allergológia és Klinikai Immunológiai Társaság, a Magyar Gyermekgasztroenterológiai Társaság és a Magyar Gasztroenterológiai Társaság tagja, aki garanciát vállal a forgalmazott diétás ételek magas minőségéért, szigorú ellenőrzöttségéért és az Ön biztonságáért.

Biztonság III.

Szállítás a DrSÉF saját munkatársaival

Az Ön ételeinek kiszállítását felkészült munkatársaink végzik, akik csak és kizárólag a mi speciális-diétás ételeinket szállítják. A DrSÉF nem bízza rá sem más konyhára, sem más kiszállításra szakosodott cégre vagy vállalkozásra az Ön által megrendelt ételeket. Ezzel tudjuk garantálni Önnek, hogy azt a finom glutén-, tej-, laktóz- és tojásmentes ételt adjuk át Önnek, amit megrendelt tőlünk.
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

BIZTONSÁGOT és ORVOSI GARANCIÁT ADUNK

BIZTONSÁGBAN érezheti magát és nyugodt lehet, mert szakértői konyhánk kizárólag GLUTÉNMENTES, TEJMENTES, LAKTÓZMENTES ÉS TOJÁSMENTES ételeket készít Önnek és családtagjainak.

Orvosi garanciát és kedvezményes orvosi szaktanácsadást nyújtunk Önnek
ha tőlünk rendeli diétás ételeit.

Rendelje meg
jövő heti BIZTOSAN gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, tojásmentes ételeit MOST!

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Ne megszokásból vásároljon!

Mivel a gyártók bármikor megváltoztathatják termékeik összetételét nagy hibába eshet, ha megszokásból vásárol.

Számos terméknél tapasztalhatja, hogy összetétele nem pontosan ugyanaz, mint korábban volt.
Legutóbb egy tejmentes jégkrémnél tapasztaltuk, hogy már „csak” laktózmentes.

jeg (002)

Nyáron is DrSÉF !

A tanév végétől egészen augusztus 9-ig tud rendelni otthonra vagy a nyári táborokba a gyermekének ebédet, vagy az ebéd tízóraival és uzsonnával kiegészített változatait.

Ugyan ez vonatkozik augusztus utolsó hetére is, hiszen a nyári leállásunk után augusztus 26-tól már ismét szállítunk.

Tervezzen velünk a nyáron is!

Rendeljen a DrSÉF-től !

Otthon_a_gyerek_530

DrSÉF: Kiszállítások a nyári időszakban

Mikor? Hány óra körül érkezik a rendelése?

Hamarosan (június 14) vége az iskolaévnek.
Ezután rendszerint átalakulnak a munkatársaink kiszállítási körei. A nyári szünetben és a szabadságolások alatt előfordulhat, hogy az addig megszokott időtől eltérően fogjuk szállítani az ebédjét.
Kérjük a türelmét és megértését. Egy-két hét alatt beáll a „nyári menetrendünk”.
Természetesen a rendelések kiszállítását a továbbra is 6 és 13 óra között vállaljuk.

Ha nem tudja személyesen átvenni az ételrendeléseit…

Amennyiben nem tudja biztosítani számunkra, hogy a rendeléseit a megadott szállítási címen személyesen veszi át -az általános szállítási szempontok szerint-, úgy kérjük, szervezze meg, hogy munkatársunk a szállítási címen hagyhassa a rendelését az Ön által biztosított helyen.

Javasoljuk a lopásbiztos és hűtő berendezéssel ellátott helyet. Ugyanakkor ezen esetekben sem tudunk semmilyen lopással vagy minőségi romlással kapcsolatos kárért felelősséget vállalni a kiszállított és a megrendelő által biztosított helyen hagyott ételekért.

Tervezzen velünk a nyáron is! Táborokba is szállítunk!

Rendeljen a DrSÉF-től !

Cooler_530

A szabadságok és táborozások időszaka következik

Hamarosan vége a tanévnek, kezdődik a nyár!
Megkezdődik a táborozási szezon, és a nyári szabadságok időszaka.

Az idén nyáron is számíthat ránk.
Egész júniusban és júliusban folyamatosan szállítjuk speciális diétás ételeinket; ebédeket, tízóraikat, uzsonnákat.  Augusztus első és utolsó hetében is dolgozunk, tehát csak augusztus 12-től 23-ig (a középső 2 hétben) leszünk szabadságon.

Tervezzen velünk a nyáron is! Táborokba is szállítunk!

Rendeljen a DrSÉF-től !

A legbiztosabb a KVPÉP a diagnózishoz

Egyre több az ételallergiás a világban. Tényleg több? Mennyivel? Biztos, hogy az? Ki ételallergiás igazán?

Valószínűsíthető, hogy a világban jóval többen hiszik azt magukról, hogy ételallergiásak, mint ahányan valóban azok. Az ételallergia diagnosztizálása nehéz feladat. Általában laborvizsgálatok, különböző tesztek segítik az orvosokat. A legmegbízhatóbb módszer azonban a táplálékterhelés (ételterhelés)  – állítják az egyik haza oktatókórház gyermekorvos szakemberei.

Az ételterhelés lényege, hogy a gyanús ételféleségeket adják a feltételezhetően táplálékallergiás egyénnek és vizsgálják, hogy kialakulnak-e a tünetek.

Nyílt ételterhelés

Világszerte legelterjedtebb az úgynevezett nyílt ételterhelés. A főként szubjektív tünetek miatt gyakran azonban álpozitív eredmények születnek.

KVPÉP a legjobb

Sokkal megbízhatóbb ételterheléses vizsgálat a kettős vak placebo-kontrollált étel provokációs teszt (KVPÉP). Ilyenkor sem páciens, sem az orvos nem tudja, hogy mikor evett tényleg allergént (pl. tojás, tejet stb.) tartalmazó ételt és mikor placebót (ugyan olyan, de nincs benne allergén) a vizsgált egyén. Gondosan lejegyzetelnek minden tünetet, aztán a vizsgálatsorozat végén felbontják a borítékot és a benne található kódok alapján beazonosítják a fogyasztott ételeket (melyikben volt ténylegesen pl. tej vagy tojás, és melyik volt a placébó étel).
Igen érdekes, hogy a  (KVPÉP) vizsgálatok során nagyon sokszor kapnak placebóra egyértelműen pozitív, allergiás reakciót, ami az orvosokat is megtéveszthetné.

A hazai oktatókórház  orvoscsoportjának véleménye szerint megfelelő szervezéssel a gyakorlatban is jól használható vizsgálati módszer a KVPÉP.
Forrás: FIGYEK 2016.

 

Rendelje meg biztosan gluténmentes, tejmentes, laktózmentes és tojásmentes minőségi diétás ételeit MOST!

 

Agyament_530

GLUTÉNMENTES GABONA ABC

AMARANT
Magas az aminosavtartalma és gazdag kalciumban, vasban és rostokban. Kiváló fehérje- és vasforrás, az egyetlen gabonaféle, ami kétszer annyi kalciumot tartalmaz, mint a tej, rosttartalma pedig háromszor annyi, mint a búzáé.

HAJDINA
Kiváló minőségű és könnyen emészthető fehérjeforrás. A hajdina emellett két aminosavban – lizinben és argininben – is gazdag, amelyek fontos szerepet játszanak a szív és az immunrendszer egészséges működésében. Az egészségre gyakorolt hatása jelentős, emellett gazdag ásványi anyag forrás is, mivel magas a vas-, a magnézium-, a foszfor- és rosttartalma.

KUKORICA
Gazdag a koleszterinszintet csökkentő élelmi rostokban, a vérkeringés fenntartásához fontos folsavban, az agy jó működéséhez szükséges B1-vitaminban és a szervezet számára gyorsan elérhető energiát biztosító szénhidrátokban.

KÖLES
Magnéziumban és vasban gazdag, kiváló fehérjeforrás (100 grammjában 10 g fehérje van), sok kalciumot, foszfort, cinket, nikkelt is tartalmaz, továbbá magas az E-vitamin és a B-vitaminkomplex tartalma is. A köles lúgos kémhatású gabonaféle (a rák megelőzésében is hatékony, mivel a lúgos kémhatású ételek csökkentik a szervezet savasodását), emellett könnyen emészthető.

QUINOA
Kiváló magnézium-, vas-, réz- és foszforforrás, emellett a magas lizintartalma serkenti a növekedést é a szövetek regenerációját. Tartalmaz riboflavint (B-vitamin), ami jó hatással van az agy és izomsejtek anyagcseréjére.

RIZS
A barna vagy hántolatlan rizs sokkal értékesebb, mint a hántolt, fehér rizs. A barna rizsen a héj egy része rajta marad, ezért több tápanyagot tartalmaz: három és félszer több magnéziumot, négyszer annyi B1-vitamint és rostot, ötször annyi nikotinsavat tartalmaz, mint a fehér rizs, és még a folsavtartalma is 1,6-szor magasabb. A külső héj, E-vitaminban gazdag, és szinte valamennyi B-vitamin is megtalálható benne.

SZÓJA
Nagyon magas a zsír – (19,9%), a szénhidrát – (30,2%) és a fehérje tartalma (36,5%), emellett gazdag A- és B-vitaminban is. A szója azonban egyike a leggyakrabban génmanipulált növényeknek.

TÁPIÓKA
Nagyon hasznos keményítő forrás, mivel serkenti a hasznos bélbaktériumok szaporodását. A tápióka lisztben lévő B-vitamin komplex energiát biztosít és javítja az immunrendszer működését. Emellett sokféle ásványi anyag is van benne – vas, cink, kalcium, magnézium, kálium és mangán (ami a kötőszövetek és az ízületek egészséges működéséhez szükséges).

TEFF
Etiópiából származó növény, mákszem méretű magjai gazdagok ásványi anyagokban és fehérjében. A többi gabonafélékhez képest magasabb a kalcium- és C-vitamin tartalma. Magas a fehérje- és vastartalma, a rostjai között pedig több a rezisztens keményítőként ismert típus, ami tudományos kutatások szerint jó hatást gyakorol a vércukor szintre.

Szerkesztette: Dr. Utassy Gábor, DrSÉF Kft.
Forrás: bit.ly/FocusINCD

 

FocusIN_530