DrSÉF: Ajánlatunk SZENTESTÉRE

Tájékoztatjuk, hogy az utolsó szállítási napunk idén 2019. december 23., hétfő, ekkor szállítjuk ki a SZENTESTÉRE készített diétás finomságainkat is!

Mit kínálunk Önnek a karácsonyi ajánlatunkban?

Bejgliket (diós, mákos), halászlét, töltött káposztát, francia salátát, gesztenyés ételeket.

FONTOS TUDNIA! RENDELÉSI INFORMÁCIÓ!

A 23-án, hétfőn szállított rendeléseket - a szentestére vonatkozókat is! -, előző szombaton 12:00 óráig kérjük leadni! Ezután már nem áll módunkban rendeléseket fogadni.

Rendeljen szentestére is a diétás karácsonyi ajánlatunkból!

Gluténmentes, tejmentes, laktózmentes és tojásmentes étlapunkhoz kattintson IDE!

 

Bejgli_530

Gyógyszerek gluténérzékenyeknek

A cöliákia -a hétköznapi nyelvben gluténérzékenység-, az orvostudomány egyik legkutatottabb területe. A cöliákia jelenlegi egyedüli terápiája a szigorú gluténmentes étrend.

A betegeknek óriási feladat és folyamatos küzdelem a gluténszennyeződés elkerülése.
Tanulmánnyal bizonyítják, hogy a legnagyobb odafigyelés ellenére is a gluténmentes (GM) étrendet követők 86%-ánál legalább egy vizsgálati minta gluténszennyezett volt. Összességében pedig a GM étrendjük 33%-a tartalmazott több, mint 20 mg/kg glutént. (A gluténmentesség kritériuma, hogy a glutén mennyisége az élelmiszerben nem haladja meg a 20 mg/kg-ot.)

Nemrégiben közöltek két olyan tanulmányt is, amiben kisérleti gyógyszerek hatását vizsgálták a gluténszennyezettség okozta tünetekre és gyulladásra. Az eredmények igen biztatóak, azonban a gyógyszerek forgalomba hozatala várhatóan csak évek múlva valósulhat meg.

Abban már most egyetértenek a szakemberek, hogy a készítményeket a gluténmentes étrend kiegészítéseként lesz érdemes alkalmazni, az esetleges gluténszennyeződés okozta egészségkárosító hatások kivédésére. Nem lehet rendszeresen, nagy mennyiségű glutént fogyasztani a szedésük mellett, mert ennek ellensúlyozására nem lesznek alkalmasok.

Forrás: William F. Balistreri, MD: Diet and New Drug: A One-Two Punch Against Gluten? – Digestrive Disease Week (DDW)  Augustus 01, 2018

 

Gluténmentes, tejmentes, laktózmentes és tojásmentes étlapunkhoz kattintson IDE!

tabletta1_530

Kalciumpótlás tejtermékeket kerülőknek

A tej- és tejtermékek kerülése kalciumhiányhoz vezethet, ezért a tejmentes diétát követőknek szükséges a kalcium pótlása. Tejfehérje allergiásoknak és a laktózérzékenyeknek érdemes tudatosan ügyelni az élelmiszerekkel és ásványvizekkel történő kalcium bevitelre.

Szervezetünk kalciumigénye

Korosztályomként változó. Fél éves kor alatt napi 360 mg, egy éves korig 500 mg, két éves kor után napi 800-1000 mg a kalciumigény. Szoptatás alatt ez megemelkedik 1.200 mg/napi mennyiségre.

Az alábbi táblázat néhány étel 100 grammjának kalciumtartalmát mutatja mg-ban.

(A táblázat forrása: SpringMed Diétás Füzetek, Gyurcsáné Kondrát Ilona: Diétás tanácsok tejcukorérzékenyeknek, springmed.hu)

Ca_tartalmak

 

Az elegendő D-vitamint csak D3-vitamin pótlásával lehet biztosítani !!!

Magyarországon a felnőttek döntő többségének D-vitamin hiánya van, mert

  1. a táplálékkal lehetetlen pótolni.

A D-vitamin nagyobb mennyiségben található meg a tengeri halakban, a csukamáj-olajban. Tudatosabb étkezéssel tehát valamennyivel több D-vitamint vihető be a szervezetbe, azonban ez különösen a téli hónapokban nem elegendő.

  1. a napsütéses órák száma Magyarországon nem elegendő a megfelelő mennyiségű D-vitamin előállításához.
  2. a szolárium nem alkalmas D-vitamin képzésre.

A szoláriumokkal nem lehet pótolni a hiányzó napsugárzást, mert a D-vitaminképzéshez szükséges UV-B sugár mennyisége a szoláriumokban nagyon kevés.

UGYANAKKOR naponta 4.000 egység az igény.
Naponta 4.000 egység D-vitamint használ fel egy átlagos felnőtt emberi szervezet.

TEHÁT: A megfelelő D-vitamin szint eléréséhez szükséges a D-vitamin pótlása D3-vitamin készítménnyel!

Gluténmentes, tejmentes, laktózmentes és tojásmentes ételek rendelése itt!

Kép1

Egyre többen vannak! Ez nem véletlen!

Örömmel tudatjuk Önnel, hogy egyre többen választják a DrSÉF-et.

Az utóbbi időszakban voltak diétás ételt szállító cégek, amelyek megjelentek, megszűntek, mások jelentősen veszítettek a népszerűségükből.

Viszont a DrSÉF-et hétről hétre egyre többen választják.

Ők azok, akik magas minőségű, ellenőrzött, biztosan gluténmentes, tejmentes, laktózmentes és tojásmentes ételeket szeretnének enni.

Ételeinket finomnak, változatosnak és egészségesnek tartják.

Köszönjük a bizalmat!

RENDELÉS: ITT

Kislogo_Seffelirat

 

“Nem ehet olajos magvakat!” – ez mit jelent?

Amikor azt mondja Önnek valaki, hogy olajos magvakat nem ehet, azonnal érdemes tisztáznia, hogy pontosan mire gondol a „szakértő”, vagy inkább álszakértő.

Ugyanis jó, ha tudnia, hogy növénytani rokonság viszonylag távoli az egyes „olajos magvak” között!

Íme egy kis összefoglaló csoportosítás az „olajos magvak” témakörében:

Hüvelyesek rendjébe tartoznak: földimogyoró, szója, bab, borsó, lencse, csicseriborsó

Nyírfafélék családjába tartozik: törökmogyoró, mogyoró

Bükkfafélék családjába tartoznak: dió, pekándió, szelídgesztenye

Rózsafélék családjába tartozik: mandula (közeli rokona az őszibarack)

Szömörce félék családjába tartoznak: kesudió, pisztácia

Teljesen különálló növénycsaládokban: kókuszdió, fenyőmag, brazil dió, mustármag, napraforgómag, szezámmag, mák

A legújabb komponens alapú tesztekkel pontosan meghatározhatók az allergiát okozó elsődleges allergének.

Gluténmentes, tejmentes, laktózmentes és tojásmentes ételrendeléshez kattintson a szövegre!

letöltés

Amit tudni lehet a táplálékallergiájáról

GYAKORLATI MOLEKULÁRIS ALLERGOLÓGIA

Laza diéta elegendő, vagy szigorú diéta szükséges?
Kinövi-e a gyermek az ételallergiáját?
Érdemes-e költeni immunterápiára?
Milyen laborvizsgálatokra érdemes végeztetni?

Kiváló szakmai továbbképzésen vettünk részt szeptember 14.-én az Istenhegyi Géndiagnosztikai Központ szervezésében.

A táplálék- és légúti allergiák diagnosztizálásának és kezelésének igazán új ismereteit kaptuk meg a tanfolyamon.

Dr. Nagy Adrienne PhD, a Heim Pál Kórház és a Rózsakert Medical Center szakembere kitűnő előadásában a molekuláris allergológia alapfogalmait tisztázta. Az allergének legfrissebb, az általuk kifejtett allergiás reakciók súlyosságának alapján történő osztályozásával világossá vált, hogy ma már nem tejfehérje allergiáról kell beszélnünk, hanem arról, hogy pontosan melyik fehérje okozza az allergiát. Ugyanis ez alapjaiban meghatározza az egyén diétáját, a „kinövésre” való hajlamát vagy akár az immunoterápiáját. Ha ismerjük az allergiát okozó, elsődleges fehérjét, akkor megmondhatjuk a páciensnek, hogy teljes tejfehérje mentes, szigorú diétára van szüksége, vagy esetleg sült, főtt formában fogyaszthat tejtartalmú élelmiszereket a diétája során.  Óriási diétás különbség!
Hasonló vonatkozásai vannak a mogyoró allergiások diétás előírásainak is. Hiszen már tudjuk, hogy van, aki sosem találkozhat bizonyos mogyoró allergénnel, mert számára ez halálos veszélyt jelent, de van olyan mogyoró allergiás, aki a „nyomokban tartalmazhat” kategóriájú élelmiszereket nyugodtan megeheti, mert nem fog neki panaszt okozni.
Ezek meghatározására alkalmas módszerek a molekuláris allergológiában használatos diagnosztikai eljárások.
Az allergiák kezelésében a diéta mellett egyre erősebb fegyver az orvos kezében az immunterápia.
Az immunterápia akkor lesz sikeres, ha pontosan meg tudjuk határozni az elsődleges allergéneket. Ezek diagnosztizálására alkalmasak a komponens alapú tesztek.

Dr. Réthy Lajos Attila PhD, Dr. habil. kiváló előadásában ismertette az utóbbi időben megismert és bizonyított kereszt-allergiákat. Külön kitért a földimogyoró allergén komponenseire, a különféle táplálék allergének és a légúti allergiát okozó allergének keresztreakcióira, a barack félék elsődleges allergénjeire és keresztreakcióira.
Külön hangsúlyozta, hogy a táplálék allergének mellett, ha egyéb tényezők pl. alkohol, gyógyszer, erősebb fizikai aktivitás, vagy akár a menses is egyszerre van jelen az adott egyénnél, akár anafilaxiás reakció is kialakulhat. Ezek ismerete ma már elengedhetetlen!

Dr. Mezei Györgyi tanárnő a SE I. Gyermekgyógyászati Klinikájáról a rovarméreg, ezen belül a méh- és darázscsípés okozta allergiákról tartott érdekes és rendkívül hasznos előadást. Részletesen kitért a méh- és darázscsípés okozta allergiák kivizsgálási lehetőségeire, és beszámolt a saját tapasztalatairól.

Dr. Csáki Csilla a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet, Istenhegyi Géndiagnosztikai Központ allergológusa, molekuláris allergia és immunológia hazai szakértője a táplálékallergiák komponens alapú vizsgáló módszereit tárta a hallgatóság elé. Többek között bemutatta a tejfehérje allergia legmodernebb diétás kezelését.

A haza szakembereken kívül külföldi előadók is átadták tapasztalataikat, közülük Petra Zieglmayer, (Medical Director Vienna Challenge Chamber) tartott különösen hasznos előadást a több évtizedes bécsi tapasztalatairól.

A táplálékallergiák komponens alapú vizsgálata az orvostudomány legújabb vívmányi közé tartozik.

Használja ki a legfrissebb orvostudományi tapasztalatokat!

Kérdés esetén keresse a DrSÉF orvosszakértőjét,  Dr. Utassy Gábort a témával kapcsolatban!

Elérhetőségek:

email: info@drsef.hu
telefon: 06 30 591 0505 (h-p, 8:00-14:00)
MolAllerg_530

 

Kényelmesebben, utalási költség nélkül

Ajánlunk Önnek néhány fizetési praktikumot:

1. Átutalási költség nélkül, kényelmesen, havonta csak egyszer!

Ne hetente, hanem havonta egyszer fizesse ki készpénzben  a várható havi rendeléseinek díját a szállító munkatársunknak!

Hogyan működik?

Jelezze szándékát a szállító munkatársunknak, vagy a központi ügyfélszolgálatunknál, és mi a megbeszéltek alapján kiállítjuk Önnek a számlát, vagy nyugtát, amit fizetéskor a szállító munkatársunk fog átadni Önnek. A rendszerünkben hétről-hétre, egyszerűen követheti egyenlegét.

Így havi egyszeri fizetéssel és utalási költség nélkül, nyugodtan rendelheti hétről-hétre folyamatosan ebédjeit, amíg le nem fogy a pénze az egyenlegén.

Újabb előny:
Optimális esetben egy hónapban csak egyszer kell találkoznia a szállító munkatársunkkal, fizetéskor.


2. Kevesebb banki átutalással!

Ne hetente, hanem havonta egyszer utalja át a várható havi rendeléseinek díját.

Példa:
Ha Ön rendszeresen szokott rendelni tőlünk, és tapasztalatból tudja, hogy hetente 10-12 ezer forintért szokott rendelni, akkor érdemes egyszerre nagyobb összeget (40-50 ezer forintot) átutalnia. A rendszerünk követi egyenlegét. Az átutalás beérkezésekor automatikusan küldjük Önnek az elektronikus számláját.

Így Ön egy utalással letudta a havi fizetési procedúrát és ezután nyugodtan rendelhet hétről-hétre folyamatosan ebédjeit, amíg le nem fogy a pénze az egyenlegén. Ekkor újra feltöltheti.
Hogy mennyi pénze van még, azt folyamatosan követheti a rendszerünkben.

Adja le a jövő hétre vonatkozó rendeléseit most!

rendeles_leadasa