Alakorból kézműves sör?

Már 4 éves az első magyar biosör!
2015-ben a milánói expó magyar pavilonjában mutatták be a világ számára hazánk különleges italát. Az alakorból kiváló minőségű, sárgás liszt készíthető, ugyanakkor malátázva (vagy malátázás nélkül enzimek hozzáadásával) a sörfőzés alapanyagául is szolgálhat. A Budapesti Corvinus Egyetem Sör- és Szeszipari Tanszékén dolgozták ki az első magyar biosör receptúráját, amelynek alapján megkezdődhetett a szűrt és szűretlen változatban is kapható Alakor sör készítése egy kézműves sörfőzdében.

FIGYELEM!
Az alakor az egyik legrégebb óta termesztett növényünk.
Gluténmentes étrendben tilos fogyasztani a gluténmtartalmú gabonák közé tartozó búzát (vagyis minden Triticium fajtát, így a durumbúzát, a tönkölyt és kamutot), a rozs- és árpaféléket, valamint az alakort!

forrás: MDOSZ hírlevele az ősi gabonákról

Alakor_sör_pohár_sörrel

A GLUTÉN-ről és a COELIAKIA-ról okosan

Magyarországon, magyarul is elérhető, kiváló anyag a hétköznapi emberek számára is érthető módon a „varázslatos” GLUTÉN-ról és a COELIAKIA-ról!

Ajánljuk a kaméleonos videót ízelítőnek.

Nézze meg ide kattintva!

Ha Ön szeretné megérteni, hogy mi történik az immunrendszerrel lisztérzékenységben (coeliakiaban), akkor nézze meg ezt a 6 perces kisfilmet!

Jó szórakozást!

forrás: coeliakia.info

Cöli-szörny-csak

DrSÉF! Nálunk Ön biztosra mehet

Tudja Ön, hogy mi az a 14 féle allergén, amit kiemelten kell feltüntetni az ételek címkézésén?

Tekintse át!

1. Glutén
2. Rákfélék
3. Tojás
4. Hal
5. Földimogyoró
6. Szójabab
7.Tej és abból készült termékek (beleértve a laktózt)
8. Diófélék (mandula, mogyoró, dió, pekándió, brazil dió, pisztácia, makadámi vagy queenslandi dió)
9. Zeller
10. Mustár
11.Szezámmag
12. Kén-dioxid
13. Csillagfürt
14. Puhatestűek

DrSÉF ! Nálunk Ön Biztosra mehet – minden információt megtalál az ételeink csomagolásán.

A DrSÉF Kft. által forgalmazott ételek címkézése megfelel az Európai Parlament és a Tanács 1169/2011/EU, a fogyasztók tájékoztatásáról szóló rendelete szigorú feltételeinek. A DrSÉF minőségi ételek csomagolásán minden speciális információt megtalál. Kérjük, mindig tekintse át a címkén szereplő információkat!

Forrás: Fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról szóló 1169/2011/EU rendelet allergénekre vonatkozó címkézési előírásai

Címke_2019_03_digit_530

Újdonságok a DrSÉF-nél!

Kövesse figyelemmel híreinket!

Számos újdonsággal találkozhat étlapunkon.

Gluténmentes manufakturánkban készített, biztosan gluténmentes, tejmentes, laktózmentes és tojásmentes ételeinket folyamatosan fejlesztjük:

Örömmel értesítjük, hogy alapvető változást vezettünk be a diétás ételeink fűszerezésében:

Fűszereink többségét magunk készítjük a kistermelőktől, őstermelőktől beszerzett alapanyagokból. Ezen felül használunk még kereskedelmi forgalomból vásárolt fűszerkeveréket is, de csak olyat, ami nátrium-glutamát mentes!

Rendelje meg ételeit most!

taplalkozastudomany_530

Vegyük figyelembe, mi történik a való életben a menzákon?

1.Mi a legfontosabb a cöliákiás étkezésében?

Az, hogy biztosan gluténmentes legyen.

2.Életveszélybe kerülhet a cöliákiás, ha gluténnel szennyezett ételt eszik?

Igen,
mert a glutén hatására nemcsak a bélboholy, hanem a szívizom és az agyszövet is károsodhat.

3.Okozhat súlyos, hosszan tartó betegségeket a szennyezett ételekkel bekerülő glutén?

Igen,

cukorbetegséget, pajzsmirigy betegséget.

4.Hátrányt jelent, ha a cöliákiás ebédje a biztosan gluténmentes mellett, tejmentes és tojásmentes is?

Egészségügyi hátrányt nem jelent,
hiszen változatos, a gyermekek által kedvelt ételek készíthetők, ha a gluténmentes étel készítésében tapasztalt szakember állítja össze az ételsorokat.  Így a fehérjéket, zsírokat, szénhidrátokat, ásványi anyagokat és rostokat a megfelelő arányban tartalmazó, glutén-, tej- és tojásmentes ételek biztosíthatók.

6.Könnyen lehet diétás ételeket készíteni?

Nem.
Mert ehhez megfelelő tudás és óriási tapasztalat szükséges.

7.Adottak a feltételek az iskolai, óvodai menzák konyháján arra, hogy minden gyermek az ő egyedi diétás ételét fogja megkapni névre szólóan?

Nem.

A diétás ételek összecserélésének nagy a veszélye az intézményekben.

8.Megengedhető, hogy emberi mulasztásból egy cöliákiás gyermek nem gluténmentes ételt kap, hanem mondjuk „csak” tejmenteset, vagy „csak” diabetikust, vagy akár tízféle más variációból olyat, ami nem gluténmentes?

Nem megengedhető
a magas egészségügyi kockázat miatt.

 

oroszlán

Hétfőtől sok helyen nem a DrSÉF ételeit kapják a gyermekek!

rendkívüli-közlemény-530

 

 

 

 

 

 

 
DRSÉF RENDKÍVÜLI KÖZLEMÉNYE!

Tisztelt Szülő!

Ha az Ön gyermeke Budapesten vagy vonzáskörzetében a közétkeztetésen keresztül étkezik az iskolában vagy óvodában, akkor igen fontos információra hívjuk fel figyelmét:

Az egyik közétkeztető, amely évek óta tőlünk rendelte meg a gluténmentes, tejmentes és tojásmentes ebédeket, tízóraikat és uzsonnákat – ezzel biztosította ezen diétás igényeket az adott közintézményekben-, pár nappal ezelőtt közölte velünk, hogy 2019. március 04-től saját maga fogja legyártani ezen ételeket.

2019. március 04-től (hétfőtől) ez az ellátó már nem az általunk, DrSéf által forgalmazott diétás ételeket fogja kiszállítani az intézményekbe.

Számunkra legfontosabb az Ön gyermekének biztonsága és egészsége!

Nekünk, a DrSÉF-nek nincs információnk (adatvédelem és egyéb okok miatt) arról, hogy pontosan kinek a gyermekét fogja ez érinteni. Lehet, hogy az Ön gyermeke is köztük van!

Rendkívül fontosnak tartjuk tájékoztatni Önt arról, hogy az általunk szolgáltatott, magas minőségű, biztosan glutén-, tej- és tojásmentes ételek helyett, általunk nem ismert, más üzemben gyártott étel fog bizonyos helyekre a gyermekétkeztetésbe kerülni hétfőtől (március 4-től). Feltételezzük, hogy a közétkeztető által, nagyüzemben gyártott ételek meg fognak felelni a közétkeztetési rendelet előírásainak.
Ugyanakkor szükségesnek tartjuk és javasoljuk, hogy mihamarabb informálódjon a gyermekének szállított diétás ételek eredetéről!

Győződjön meg arról, hogy gyermeke a mi ételünket fogyasztotta az adott napon, vagy sem!

Kérje el az intézményben a gyermek diétás ételének címkéjét és hasonlítsa össze az étlapunkon található információkkal!

A gyermek- és óvodás menüinket (GyM, OM) és ezek tízóraival és uzsonnával kiegészített változatait (GyME, OME) megtalálja étlapunkon: www.drséf.hu

Amennyiben kérdése, vagy közölni valója van, ne hezitáljon, írja meg az info@drsef.hu -ra, vagy hívjon bennünket a 06 30 591 0505 (h-p: 8:00 – 14:00 között) telefonon!

Üdvözlettel,

Dr. Utassy Gábor
ügyvezető
DrSÉF Kft.

DrSÉF elismerés

Akik magas minőségű, finom, biztosan gluténmentes, tejmentes, laktózmentes és tojásmentes ételt szeretnének, mellettünk döntenek.

Örülünk, hogy ilyen sokan igénybe veszik a szolgáltatásunkat!

Az eltelt 8 éves működésünk alatt számos szolgáltató jött majd eltűnt a budapesti gluténmentes (tej-, tojás-, laktózmentes) piacon.

A DrSÉF-et azonban egyre többen választják!

Ez büszkeséggel tölt el bennünket.
Köszönjük a bizalmat!

DrSÉF Kft.

Rendeljen MOST!

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????