Önnek így szállítunk – DrSÉF

Hogy Ön is időben kapja meg ételeit kérjük, olvassa el az alábbiakat!

 

  1. Mikor várhatja rendeléseit

 

A kiszállítási időszakot bővítettük: korán reggel indulnak munkatársaink, ezzel biztosítjuk, hogy legkésőbb 13 óráig Ön és minden más megrendelőnk is megkapja a rendeléseit.

 

  1. A rendelések átvételének biztosítása

 

Kérjük, adja meg részletesen a szükséges paramétereket: parkolási lehetőségek, sorompó kártya, kapucsengő, kódok stb.! Ezzel segít abban, hogy szállító munkatársunk egyszerűen eljuttathassa rendelését az Ön által várt helyre!

 

Amennyiben Ön nem tudja személyesen átvenni rendeléseit a megadott szállítási címen, kérjük, szervezze meg, hogy munkatársunk ott hagyhassa a rendeléseit az Ön által biztosított helyen.

 

Javasoljuk a lopásbiztos és hűtő berendezéssel ellátott helyet.

 

  1. Ha az Ön gyermekének iskolába vagy óvodába szállítjuk a rendeléseket, akkor kérjük, olvassa el az alábbiakat:

 

Az oktatási intézményekre vonatkozó napi szállítási határidők nem változnak: az oktatási intézményekbe (iskolák, óvodák, bölcsődék) legkésőbb 12 óráig vállaljuk a megrendelések átadását.

 

A tízóraival és uzsonnával kombinált ebédek kiszállításáról:

A GyME-t (Gyermek menü + napi kétszeri hidegélelem iskolásoknak) és az OME-t (Ovis menü + napi kétszeri hidegélelem óvodásoknak, bölcsődéseknek) az ebédekkel együtt szállítjuk ki, ami azt jelenti, hogy legkésőbb 12 óráig adjuk át a rendeléseket a kért címre. Így a hét első rendelési napján nem biztos, hogy 10 óráig megérkezik a csomag. Ezért kérjük, hogy erre gondoljon! A soron következő napokon a tízórai már az előző napon kiszállítottakból biztosított! (lásd ÁSZF X. pont)

 

  1. Ha Önnek egyedi igényei vannak a szállítási időszakon belül, kérjük, tájékozódjon a lehetőségekről itt:

 

Általában elmondható, hogy a nap azonos időszakában érkezünk a megadott címekre. A megrendelőink szállítási időre vonatkozó, egyedi igényeit igyekezünk figyelembe venni, de csak akkor tudjuk teljesíteni, ha ez nem hátráltatja a többi megrendelőhöz történő, szállítási időn belüli kiszállításainkat.

 

Ezen felül van lehetőség egyedi, un. “Adott időpontra történő kiszállítás”-t kérni, ennek részleteiről az ÁSZF XI. pontjában olvashat.

 

Magas minőségű, gluténmentes, tejmentes, laktózmentes és tojásmentes ételeit rendelje meg most!

Vegetáriánus glutén-, tej- és tojásmentes

Amennyiben Ön nem ítéli el a vegetáriánus táplálkozási gyakorlatot. A vegetáriánus eszmerendszert és világnézetet, melyet az a fő törekvés jellemez, hogy az ember a lehetőségeihez mérten minél kevesebb állatnak okozzon szenvedést.

Emellett a hústermelés ökológiai költségessége, illetve a nagyipari előállításhoz társuló jelentős környezet terhelés és környezet szennyezés miatt gondol a környezet védelemére is.

Egyben nagy hangsúlyt fektet az egészsége tudatos megőrzésére.

Ajánljuk Önnek a vegetáriánus ételsorainkat is. Ezek a vegetáriánus ételeink is garantáltan gluténmentesek, tej-, laktóz-, és tojásmentesek is.

Rendelés ITT !!!

vega_530

Ezért rendeljen a DRSÉF-től!

A gluténszennyeződés rendkívül könnyen bekövetkezhet! Ahhoz, hogy Ön biztosan gluténmentes (GM) ételt fogyasszon, pontosan tisztában kell lennie a gluténszennyeződés lehetőségeivel. A lentiek ismeretében okosan ki tudja szűrni a legjobb szolgáltatókat.

Ezekre figyeljen GM étel rendelésekor!

1. Alapanyagok

2. Konyha

3. Kiszállítás


Miért lehet nyugodt, ha a DrSÉF-től rendel GM ételt:

1. DrSÉF alapanyagok

Alapanyagaink igazoltan gluténmentesek, és a kész ételeket is akkreditált mintavétellel ellenőriztetjük, ezért Ön biztosra mehet.

2. DrSÉF szakértői konyha

A szakértői konyhában kizárólag glutén- tej-, laktóz- és tojásmentes alapanyagokból készülnek a finomságok. A konyha – egyedül állóan az országban- csak az ételallergiások/ételérzékenyek számára főz, így Ön nyugodt lehet, mert a gyártási szennyeződés nálunk kizárt.

3. DrSÉF GM ételszállítás

A gluténmentes ételeket nagy gondossággal, teljes felületén zárt csomagolásban, csak gluténmentes étel szállítását végző járművel szállítjuk Önnek.
Mi csak és
kizárólag GM ételeket szállítunk, csak saját ételeinket szállítjuk Önnek!

Magas minőségű, gluténmentes, tejmentes, laktózmentes és tojásmentes ételeit rendelje meg most!

biztonsag_herman_530

DrSÉF: Ajánlatunk SZENTESTÉRE

Tájékoztatjuk, hogy az utolsó szállítási napunk idén 2019. december 23., hétfő, ekkor szállítjuk ki a SZENTESTÉRE készített diétás finomságainkat is!

Mit kínálunk Önnek a karácsonyi ajánlatunkban?

Bejgliket (diós, mákos), halászlét, töltött káposztát, francia salátát, gesztenyés ételeket.

FONTOS TUDNIA! RENDELÉSI INFORMÁCIÓ!

A 23-án, hétfőn szállított rendeléseket - a szentestére vonatkozókat is! -, előző szombaton 12:00 óráig kérjük leadni! Ezután már nem áll módunkban rendeléseket fogadni.

Rendeljen szentestére is a diétás karácsonyi ajánlatunkból!

Gluténmentes, tejmentes, laktózmentes és tojásmentes étlapunkhoz kattintson IDE!

 

Bejgli_530

Gyógyszerek gluténérzékenyeknek

A cöliákia -a hétköznapi nyelvben gluténérzékenység-, az orvostudomány egyik legkutatottabb területe. A cöliákia jelenlegi egyedüli terápiája a szigorú gluténmentes étrend.

A betegeknek óriási feladat és folyamatos küzdelem a gluténszennyeződés elkerülése.
Tanulmánnyal bizonyítják, hogy a legnagyobb odafigyelés ellenére is a gluténmentes (GM) étrendet követők 86%-ánál legalább egy vizsgálati minta gluténszennyezett volt. Összességében pedig a GM étrendjük 33%-a tartalmazott több, mint 20 mg/kg glutént. (A gluténmentesség kritériuma, hogy a glutén mennyisége az élelmiszerben nem haladja meg a 20 mg/kg-ot.)

Nemrégiben közöltek két olyan tanulmányt is, amiben kisérleti gyógyszerek hatását vizsgálták a gluténszennyezettség okozta tünetekre és gyulladásra. Az eredmények igen biztatóak, azonban a gyógyszerek forgalomba hozatala várhatóan csak évek múlva valósulhat meg.

Abban már most egyetértenek a szakemberek, hogy a készítményeket a gluténmentes étrend kiegészítéseként lesz érdemes alkalmazni, az esetleges gluténszennyeződés okozta egészségkárosító hatások kivédésére. Nem lehet rendszeresen, nagy mennyiségű glutént fogyasztani a szedésük mellett, mert ennek ellensúlyozására nem lesznek alkalmasok.

Forrás: William F. Balistreri, MD: Diet and New Drug: A One-Two Punch Against Gluten? – Digestrive Disease Week (DDW)  Augustus 01, 2018

 

Gluténmentes, tejmentes, laktózmentes és tojásmentes étlapunkhoz kattintson IDE!

tabletta1_530

Kalciumpótlás tejtermékeket kerülőknek

A tej- és tejtermékek kerülése kalciumhiányhoz vezethet, ezért a tejmentes diétát követőknek szükséges a kalcium pótlása. Tejfehérje allergiásoknak és a laktózérzékenyeknek érdemes tudatosan ügyelni az élelmiszerekkel és ásványvizekkel történő kalcium bevitelre.

Szervezetünk kalciumigénye

Korosztályomként változó. Fél éves kor alatt napi 360 mg, egy éves korig 500 mg, két éves kor után napi 800-1000 mg a kalciumigény. Szoptatás alatt ez megemelkedik 1.200 mg/napi mennyiségre.

Az alábbi táblázat néhány étel 100 grammjának kalciumtartalmát mutatja mg-ban.

(A táblázat forrása: SpringMed Diétás Füzetek, Gyurcsáné Kondrát Ilona: Diétás tanácsok tejcukorérzékenyeknek, springmed.hu)

Ca_tartalmak

 

Az elegendő D-vitamint csak D3-vitamin pótlásával lehet biztosítani !!!

Magyarországon a felnőttek döntő többségének D-vitamin hiánya van, mert

  1. a táplálékkal lehetetlen pótolni.

A D-vitamin nagyobb mennyiségben található meg a tengeri halakban, a csukamáj-olajban. Tudatosabb étkezéssel tehát valamennyivel több D-vitamint vihető be a szervezetbe, azonban ez különösen a téli hónapokban nem elegendő.

  1. a napsütéses órák száma Magyarországon nem elegendő a megfelelő mennyiségű D-vitamin előállításához.
  2. a szolárium nem alkalmas D-vitamin képzésre.

A szoláriumokkal nem lehet pótolni a hiányzó napsugárzást, mert a D-vitaminképzéshez szükséges UV-B sugár mennyisége a szoláriumokban nagyon kevés.

UGYANAKKOR naponta 4.000 egység az igény.
Naponta 4.000 egység D-vitamint használ fel egy átlagos felnőtt emberi szervezet.

TEHÁT: A megfelelő D-vitamin szint eléréséhez szükséges a D-vitamin pótlása D3-vitamin készítménnyel!

Gluténmentes, tejmentes, laktózmentes és tojásmentes ételek rendelése itt!

Kép1