Önnek is kevés van belőle. Sürgősen pótolnia kell!

Ha Ön Magyarországon él és egészséges, akkor javasolt D-vitamint szednie a téli-kora tavaszi időszakban.

Felnőtteknek napi 1500-2000 NE az ajánlott dózis. (A biztonságban bevihető maximális mennyiség 4000 NE naponta)

D3 vitamin, szájon át történő szedésével kell pótolnia a hiányzó D-vitaminját!

Ezek kialakulását csökkenti megfelelő D3 vitaminkészítmény szedésével:
-csontritkulás
-autoimmun betegségek
-szívelégtelenség, érelmeszesedés
-cukorbetegség
-vesebetegségek
-daganatos betegségek

Ezért kell pótolnia a D-vitaminját:
-kevés a napsütés
-a táplálékkal nem lehet pótolni
-a szolárium nem alkalmas D-vitamin képzésre

Forrás: “Hazai konszenzus a D-vitamin szerepéről a betegségek megelőzésében és kezelésében” Orvosi Hetilap 2012 153. évfolyam, Szupplementum 5-26.

osziborusido_530

Étrend-kiegészítőktől a májtranszplantációig

USA-ban minden ötödik májtranszplantációra várónál étrend-kiegészítők okozzák a súlyos májkárosodást.

Elsősorban az izomtömeg növelést serkentő, teljesítmény fokozó szerekre gondolhatunk. Ezek a kétes hatású és mellékhatású szerek azon kívül, hogy “jó megjelenést” biztosítanak teljesen tönkretehetik a májat és az egész emberi szervezetet.

Hasonlóan kétes ismereteink vannak az energiaitalokról is. Számos energiaital csomagolásán nincs feltüntetve minden összetevő. Sokszor helyesírási hibákkal közlik az összetevőket …

Forrás:

  1. Prof. Nékám Kristóf előadása Táplálékallergiák és Intoleranciák, Akkreditált továbbképzés 2018. Budai Allergia Központ

Liver_transplant

Szükséges a D-vitamin pótlása!

D-vitamin hiányunk van, mert

1. kevés a napsütés
Az őszi-téli időszakban keveset látjuk a Napot. A napsütéses órák száma igen alacsony.

2. a szolárium nem alkalmas D-vitamin képzésre
A szoláriumokkal nem lehet pótolni a hiányzó napsugárzást, mert a
D-vitaminképzéshez szükséges UV-B sugár mennyisége nagyon kevés.

3. a táplálékkal nem lehet pótolni
A D-vitamin nagyobb mennyiségben található meg a tengeri halakban, a csukamájolajban. Tudatosabb étkezéssel tehát valamennyivel több D-vitamint vihető be a szervezetbe, azonban ez különösen a téli hónapokban nem elegendő.


Naponta 4.000 egység az igény

Naponta 4.000 egység D-vitamint használ fel az emberi szervezet. Ennek pótlására a téli hónapokban egyedüli megoldás a D3-vitamin készítmény szedése.

Egészséges felnőttek D-vitamin pótlására napi 1.500-2.000 egység D-vitamin ajánlott.

Vásároljon D3-vitamin készítményt, vagy keresse fel háziorvosát (ő kedvező áron tud felírni receptre D3-vitamint, pl. Vitamin D3 Fresenius 90x – indokolt esetben), és kezdje el mihamarabb a hiányzó D-vitamin pótlását!

D3Fresenius-mod

Hajrá Magyarok!

Szurkolunk a Vizes VB Magyar Sportolóinak!

A közlekedési nehézségeket legyőzve, igyekezünk minden kedves ügyfelünkhöz eljuttatni a rendeléseit. :)

… és közben: HAJRÁ MAGYAROK!

lili-lali_530

Érdekességek a hidratációról

TUDTA-E, HOGY

a felnőtt emberi szervezet 60%-a víz, amelyből már 1-2%-os veszteség olyan tüneteket okozhat, mint a fejfájás, a fáradtság vagy az állóképesség csökkenése

különböző mértékben, de minden létfontosságú szervünk tartalmaz vizet: az agyunk és szívünk kb. 78%-a, a vérünk 86%-a, míg csontjaink 22%-a víz

minél nagyobb testtömeggel rendelkezünk, annál több folyadékra van szükségünk, így a túlsúllyal és elhízással küzdőknek fokozottabban kell ügyelniük a vízpótlásra

egy tálka friss zöldségsalátával már 1 pohár vizet elfogyaszthatunk, hiszen a zöldségeknek átlagosan 85-90%-a víz

a kávé enyhe vízhajtó tulajdonsága ellenére is hozzájárulhat folyadékfogyasztásunkhoz, hisz 1 mg koffein 1,17 ml vizet hajt ki, így egy hosszú vagy tejeskávé esetén már pozitív a vízmérleg

Forrás: TÁPLÁLKOZÁSI AKADÉMIA HÍRLEVÉL 8. ÉVFOLYAM, 3. SZÁM – 2015. MÁRCIUS
 (mdosz.hu)
hidratacio

Több D-vitamint, de mennyit?

Többen kérdezték, hogy naponta mennyi D-vitamint szedhetnek?

ADAGOLÁSI AJÁNLÁS a D-VITAMIN PÓTLÁSÁRA:

A D-vitamin hiány megelőzése egészséges egyéneknél is indokolt a téli-kora tavaszi hónapokban.
A D-vitamin hiány megelőzéséhez szükséges D3-vitamint pótlást szájon át bevehető, pontosan meghatározható mennyiségű D3-vitamint tartalmazó készítményekkel kell megoldani.

Megelőzés céljából a D3-vitamin szájon át történő bevitele ajánlott az adott kornak megfelelő mennyiségben:

Csecsemők: 400-1000 NE naponta

Gyermekek (1-6 év): 600-1000 NE naponta

Gyermekek (6 év felett): 600-1000 NE naponta

Serdülők:800-1000 NE naponta

Felnőttek: 1500-2000 NE naponta

Obes (túlsúlyos) felnőttek: 3000-4000 NE naponta

Terhes nők: 1500-2000 NE naponta

Gyermekkorban havonta mért vizeletkalcium-kontroll szükséges.

Forrás: Hazai konszenzus a D-vitamin szerepéről a betegségek megelőzésében és kezelésében, Orvosi Hetilap 2012. 153. évfolyam, Szupplementum 5-26.

D3Fresenius-mod

A D-vitamin pótlása orvosi kérdés, ezért javasolt az orvosi felügyelet melletti D-vitamin pótlás!(A képen látható készítmény receptköteles – pár száz forintba kerül.) Kapható számos D3-vitamin készítmény recept nélkül is patikákban és egyéb üzletekben.

Dr. Utassy Gábor
2016-02-15

Kevés a napsütés, szedjen D-vitamint!

Szükséges a D-vitamin pótlása D3-vitamin készítménnyel a megfelelő D-vitamin szint eléréséhez.

D-vitamin hiányunk van
A napsütéses órák száma igen alacsony. Az elmúlt hetekben, hónapokban alig láthattuk a Napot.  Februárra kialakult az alacsony D-vitamin szint szerveztünkben, a raktáraink lemerültek.

A szolárium nem alkalmas D-vitamin képzésre
A napozás nehezen megoldható. A szoláriumokkal nem lehet pótolni a hiányzó napsugárzást, mert a
D-vitaminképzéshez szükséges UV-B sugár mennyisége nagyon kevés a szoláriumokban.
nap_wm

Táplálékkal nem lehet pótolni
A D-vitamin nagyobb mennyiségben található meg a tengeri halakban, a csukamájolajban, kis mennyiségben pedig a tojásban, májban fordul elő. Tudatosabb étkezéssel tehát valamennyivel több D-vitamint vihető be a szervezetbe, azonban ez különösen a téli hónapokban nem elegendő.

Naponta 4.000 egység az igény
Naponta 4.000 egység D-vitamint használ fel az emberi szervezet. Ennek pótlására a téli hónapokban egyedüli megoldás a D3-vitamin készítmény szedése.

Egészséges felnőttek D-vitamin pótlására napi 1.500-2.000 egység D-vitamin ajánlott.

Vásároljon D3-vitamin készítményt, vagy keresse fel háziorvosát (ő kedvező áron tud felírni receptre D3-vitamint, pl. Vitamin D3 Fresenius 90x – indokolt esetben), és kezdje el mihamarabb a hiányzó D-vitamin pótlását!

Gluténmentes laboreredményeink az Országos Egyesület honlapján

A legfrisseb laboreredményeinket megtekinthetik a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete hivatalos honlapján.

A megrendelőink biztonsága érdekében a készételeinket is rendszeresen ellenőriztetjük. A laborvizsgálat a legmagasabb fokú un. akkreditált mintavétellel történő vizsgálatot jelenti.

Csak a DrSÉF igazolja laborvizsgálatokkal, hogy a készételei (levesek, főételek, desszertek) gluténmentesek – az ételszállító cégek közül egyedülállóan Budapesten

Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete honlapjának eléréséhez kattintson ide: LÉOE

Kész átverés. Nem igaz, hogy a csoki fogyaszt

csokidieta

A hetekben járta körbe a fél világot egy hír, amely arról szólt, hogy tudományosan bizonyították a csokoládé fogyókúrát segítő hatását. A cikk szerzője saját magát leplezte le az io9-ra írt cikkében, amiben rámutat arra, hogy a tudományos szakújságírás néha alig-alig megbízhatóbb, mint az ezoterikus-alternatívmedicinás média.

Mint kiderült, az egész tanulmány és kutatás egy orbitális kamu volt.

Az alacsony szénhidráttartalmú diéta hatékonyságát, és a fogyókúra eredményeit javítja, ha az ember étcsokoládét eszik mellé, sőt, a koleszterinszintnek is jót tesz – derítették ki tudományos kísérletekkel német kutatók. Tanulmányukat az International Archives of Medicine című tudományos szaklap közölte, az érdekes kísérletről beszámolt a fél világsajtó, címlapon szerepelt Európa legnagyobb példányszámú napilapjában, a német Bildben, írt róla a Huffington Post, a Cosmopolitan, és szinte az összes nagyobb, egészséges életmóddal foglalkozó online és papírmagazin.
Johannes Bohannon, a tanulmány szerzője nem létezik, a tréfát kieszelő és végrehajtó újságíró találta ki.
A megbízhatónak tűnő tudományos szaklapra hivatkozva Bohannonék szétküldtek a német médiának egy sajtóközleményt, és innentől nem volt megállás. Pár napon belül a “Csokievéssel lehet fogyni!” szalagcím a Bild címlapján virított, közvetlenül a Germanwings-tragédia aktuális hírei mellett. Innen aztán átvette az egész német sajtó, aztán a sztori kijutott az országból, írt róla az Irish Examiner, a Times of India, szerepelt amerikai tévé- és rádióműsorokban. Bohannon elmondása szerint egy csomó újságíró megkereste, hogy megszólaltassa a tudományos-fogyókúrás szenzációt feldolgozó cikkében, de egyedül a Shape magazin munkatársa tett fel konkrétumokra vonatkozó kérdéseket (az alkalmazott csoki kakaótartalma és pontos márkája érdekelte).

Egyetlen újságíró sem keresett rá a kamutudós, vagy a kamu-kutatóintézet nevére, Bohannon publikációs listájára, tudományos hátterére. Egyetlen újságíró sem szólaltatott meg a témával foglalkozó más tudóst, aki rámutathatott volna a kutatás hiányosságaira.

A magyar sajtóba meglepő módon szinte egyáltalán nem ért el a csokidiéta bombahíre, a Google két magyar találatot ad Johannes Bohannon kutatására: a Blikk írta meg röviden, illetve Szendi Gábor, a tudományos körökben finoman szólva vitatott elismertségű paleo-pápa hivatkozik rá egy cikkében, teljesen komolyan véve a benne leírtakat.

forrás: http://index.hu/tudomany/2015/05/30/csoki_mediahack/