Már olajos magvaktól mentest is rendelhet a DRSÉF-től

Egyre nagyobb az igény az olajos magvatól* mentes diétás ételekre is. Ezért úgy döntöttünk, hogy a glutén-, tej-, laktóz-, és tojás tojásmentes ételeleinkből összeállítunk egy felnőtt adagos, és egy gyermekadagos heti menüsort, amely olajos magvaktól* is mentes:

Az étlapunk felső két sorában (2 fogásos felnőtt NGF menü = NMNGF, és 2 fogásos gyermek NGF menü = GyMNGF, zölddel jelölve) találhatók az olajos magvaktól* mentes menüsoraink.
Ezek nemcsak olajos magvaktól* mentesek, hanem nátrium-glutamáttól is mentesek, és természetesen glutént, tejet, laktózt és tojást sem tartalmaznak.

Az olajosmagvaktól* is mentes ételeink (NMNGF és GyMNGF menüsorok) már a 20. héttől rendelhetők!
Tehát a 20. heti NMNGF és GyMNGF menük (az étlap felső 2 sorának menüi) már olajos magvagtól* is mentesek lesznek!

*olajos magvaktól mentes, azzal a megkötéssel, hogy mogyoróallergiásoknak és földimogyoró allergiásoknak nem vagy feltételesen ajánljuk. Ezek az ételeink nem tartalmaznak szezámmagot, szezámmagolajat, dióféléket (“hagyományos” dió, pekándió, kesudió, paradió). Ugyanakkor egy-egy nyersanyagunk nyomokban tartalmazhat mogyoróféléket, illetve földimogyoró származékot. Ennek oka, hogy a glutén-, tej-, laktóz- és tojásmentes beszállítóink közül néhányan nem tudják garantálni a keresztszennyeződés-mentességet a mogyorófélék és földimogyoró esetében. Javasoljuk, hogy a mogyoróallergiával vagy földimogyoró allergiával kapcsolatban konzultáljon a DrSÉF orvos tanácsadójával és a gasztroenterológus szakorvosával, hogy a fenti információk ismeretében megfelelőnek tartják-e az általunk készített és forgalmazott ételeket a kezelt páciens számára.

Dr. UTASSY Gábor
DrSÉF KFT.

olajos_magvak