A jódozott só és a DrSÉF ételei

Milyen sót használunk ételeink készítésekor?

Amennyiben szükséges sót használni, akkor jódozott sóval ízesítjük ételeinket.

Miért?

  1. Mert a Gyermek- és Óvodás menüink a 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet előírásai szerint készülnek. Idézet a rendeletből: „12. § (2) Ételkészítéshez az MSZ-01-10007 számú szabvány szerinti, kizárólag jódozott konyhasó használható.” Így az összes többi,  étlapon található glutén-, tej-, laktóz-, és tojásmentes ételünknél  is  jódozott sót használunk (ha szükséges).
  1. Mert a jódozott só alkalmazása a konyhasó helyett hasznos lehet, mivel Magyarország nagy része jódhiányos terület.

    só
    Forrás: mdosz.hu, Táplálkozás Akadémia Hírlevél V. évfolyam 10. szám, 2012. október