Ez a helyes eljárás: A glutén kezelése

Ez a helyes eljárás: A glutén kezelése vendéglátó egységekben és a közétkeztetésben

Beszerzés

Fontos, hogy minősített beszállítóktól történjen az alapanyagok beszerzése. Mit jelent
a minősített beszállító fogalma? Olyan beszállító, aki az érvényben levő
szabályozások, rendeleti előírások szerint jelöli termékeit. Ezen kívül szükséges
ellenőrizni a termék-összetevőlistát, melyből kiderül, hogy az adott termék tartalmaz-e
glutént. Amennyiben a termék tartalmazza a 14 kiemelt allergén valamelyiket, az az
összetevőlistában félkövér vagy nagybetűkkel kiemelésre kell, hogy kerüljön.

Néhány jó tanács

1. A gluténmentes ételek kerüljenek először a tálalópultra.
2. A gluténmentes ételek legyenek címkékkel vagy színekkel megjelölve.
3. A gluténmentes ételek készítéséhez használt eszközök legyenek megjelölve vagy
elkülönítve.
4. Garantáltan gluténmentes alapanyagok listája helyett figyelje a termékek címkéjén az
allergéninformációt!

Számos további információt talál a témával kapcsolatosan: Kattintson a forrásunk linkjére!

Forrás: MDOSZ Táplálkozási Akadémia Hírlevele
MDOSZ