Alakorból kézműves sör?

Már 4 éves az első magyar biosör!
2015-ben a milánói expó magyar pavilonjában mutatták be a világ számára hazánk különleges italát. Az alakorból kiváló minőségű, sárgás liszt készíthető, ugyanakkor malátázva (vagy malátázás nélkül enzimek hozzáadásával) a sörfőzés alapanyagául is szolgálhat. A Budapesti Corvinus Egyetem Sör- és Szeszipari Tanszékén dolgozták ki az első magyar biosör receptúráját, amelynek alapján megkezdődhetett a szűrt és szűretlen változatban is kapható Alakor sör készítése egy kézműves sörfőzdében.

FIGYELEM!
Az alakor az egyik legrégebb óta termesztett növényünk.
Gluténmentes étrendben tilos fogyasztani a gluténmtartalmú gabonák közé tartozó búzát (vagyis minden Triticium fajtát, így a durumbúzát, a tönkölyt és kamutot), a rozs- és árpaféléket, valamint az alakort!

forrás: MDOSZ hírlevele az ősi gabonákról

Alakor_sör_pohár_sörrel