“Nem ehet olajos magvakat!” – ez mit jelent?

Amikor azt mondja Önnek valaki, hogy olajos magvakat nem ehet, azonnal érdemes tisztáznia, hogy pontosan mire gondol a „szakértő”, vagy inkább álszakértő.

Ugyanis jó, ha tudnia, hogy növénytani rokonság viszonylag távoli az egyes „olajos magvak” között!

Íme egy kis összefoglaló csoportosítás az „olajos magvak” témakörében:

Hüvelyesek rendjébe tartoznak: földimogyoró, szója, bab, borsó, lencse, csicseriborsó

Nyírfafélék családjába tartozik: törökmogyoró, mogyoró

Bükkfafélék családjába tartoznak: dió, pekándió, szelídgesztenye

Rózsafélék családjába tartozik: mandula (közeli rokona az őszibarack)

Szömörce félék családjába tartoznak: kesudió, pisztácia

Teljesen különálló növénycsaládokban: kókuszdió, fenyőmag, brazil dió, mustármag, napraforgómag, szezámmag, mák

A legújabb komponens alapú tesztekkel pontosan meghatározhatók az allergiát okozó elsődleges allergének.

Gluténmentes, tejmentes, laktózmentes és tojásmentes ételrendeléshez kattintson a szövegre!

letöltés