Olcsó ebéd házhoz szállítás… persze…

szojamezoNe tegye! Az olcsó általában nem megfelelő minőséget hordoz magában. Nagyon idevág az „Olcsó húsnak híg a leve” közmondás.  Az olcsó húsnál ráadásul ma már általában nem is beszélhetünk igazi húsról, hiszen a legtöbbször szóját, zsírt,  vagy más adalék- és állományjavító anyagokat találunk nagy mennyiségben az összetevők között. Sajnos a nagyüzemi konyhák – és a legtöbb régi, nagy ebédszállító ilyen konyhában főzi az ebédjét-,  nagyon nagy mennyiségben használják ezeket a húsok helyettesítésére. Ezeken a helyeken olyan pörköltet árulnak, ami kevés húst látott, mint az a bor, amely nem szőlőből készült –de olcsó. Szóval, aki olcsó ebédet szállít, ott érdemes utána nézni a dolgoknak, miből is készülnek valójában az ebédek. Ráadásul még szállítják is! Már pedig a szállítás egyre többe kerül. Üzemanyag árak, parkolási díjak, gépjármű adók, biztosítások stb. Szokták mondani, hogy a szállítási díjat inkább beépítik az ételek árába.

Olcsó ebéd szállítás?! Hogyan lehetséges? Nyilván úgy, hogy folyamatosan veszteséget termel a szolgáltató, azaz ahhoz, hogy olcsón tudja előállítani az ételeket és ingyen ki tudja szállítani azokat, hónapról hónapra, évről évre ráfizet … Persze…