Slider kép 1

Gluténmentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes

ÉTEL HÁZHOZ SZÁLLÍTÁS BUDAPESTEN ÉS KÖRNYÉKÉN!

Cöliákiásoknak (lisztérzékenyeknek), laktózérzékenyeknek, tejallergiásoknak,
tojásallergiásoknak és családtagjaiknak


Szállítási területek

Blog

Ne kockáztasson!

Azt tapasztaljuk, hogy a gluténmentes étel házhoz szállításban egyre nagyobb a felelőtlenség. Ez eredhet a szakmai ismeretek hiányából vagy üzleti célokból is.

Amennyiben Önnek szüksége van tiszta, gluténmentes ételre megbízható forrásból, akkor az Ön szempontjából ez mindenképpen hátrányos.

Amennyiben gluténmentes ételt szeretne rendelni, akkor saját- és szerettei egészsége érdekében javasoljuk, vegye figyelembe az alábbiakat!

1. Akkor gluténmentes az étel, ha a gluténtartalma nem haladja meg a 20 mg glutén/kg -ot.

2. Az étel címkéjén a „gluténmentes” kifejezés csak abban az esetben használható, ha a gluténtartalma nem haladja meg a 20 mg glutén/kg-ot.

3. Ha az étel csomagolásán NEM TALÁLJA a „gluténmentes” kifejezést, akkor nem garantált, hogy az gluténmentes. Különösen legyen óvatos, ha azt olyan szállítótól rendelte, amely a honlapján és a reklámjaiban gluténmentes ételt hirdet.


Két példa téves informálásra:

1. Egyik hazai szállító weboldalának étlapján szerepel: „Glutén-, tej-, cukor-, kukorica- és szójamentes”,
de ugyanazon weboldalon azt is írják, hogy „az ételek nem gluténmentes konyhán készülnek, így a mentesség csak az ételek elkészítéséhez az alapanyagokra vonatkozik.”

2. Egy másik szállító hirdetésében pedig a következő szerepel: „ZERO / cukor_glutén”,
ugyanakkor a weboldalukon írják: „Fontos azonban tudnod, hogy a ZERO kínálta és a hagyományos ételeket ugyanazon a konyhán készítjük, így az esetleges gluténnal történő keresztszennyeződés lehetőségét kizárni nem tudjuk!”

 

Javaslatunk:

Ha biztosan gluténmenteset ételt szeretne fogyasztani, akkor csak olyan ételben bízzon, aminek magán a csomagolásán olvasható a „gluténmentes” kifejezés.

Hogy miért biztosan gluténmentes az összes ételünk elolvashatja itt: DrSÉF a garantáltan gluténmentes

Dr. Utassy Gábor
DrSéf Kft.
2021.02.24.

Ne kockáztasson!

Gluténmentes diéta

A gluténmentes étrend (GFD) a lisztérzékenység (coeliakia) elsődleges kezelési módja, ugyanakkor a „szigorú” gluténmentes diétát folytatóknál is megfigyelhető bélnyálkahártya károsodás (boholy-atrófia) arra utal, hogy a táplálékkal -nem szándékosan- glutén kerül a szervezetbe.

Élelmiszer-teszteléssel és gluténnel kapcsolatos antitest-immunvizsgálatokkal rengeteg glutént találtak a kutatók olyan felnőttek székletében és vizeletében, akik azt állították, hogy szigorúan követik a gluténmentes diétát (GFD-t).

A tudományos szaklap cikkében megállapítja, hogy még azoknál a lisztérzékeny (coeliakia-s)  betegeknél is, akik nagyon elkötelezettek a gluténmentes diéta mellett és magas tudással rendelkeznek a betegségről, inkább a szigorú diétára való törekvés, mint annak a tökéletes megvalósítása tapasztalható.

A cikk végkövetkeztetése: „ a lisztérzékenységben szenvedők körében a gluténmentes étrend betartásának legjobb szándéka ellenére is gyakran fordul elő gluténfogyasztás"

forrás: medscape

Mi segítünk Önnek. Rendeljen biztosan gluténmentes ételt a DrSéf-től!

Gluténmentes diéta

Diéta a covid járvány alatt

Miért fontos covid alatt a diéta?

Fontos, hogy jó állapotban tartsd a szervezeted, mert egy esetleges vírusfertőzés esetén gyorsabban és kevesebb tünettel zajlik le a betegség.

A testi és lelki egyensúly erőssé teszi a szervezet, így a fertőzés legyőzése egyszerűbb.

Az immunrendszered hatékonyabban működik, ha nem terheli egyéb feladat, például ételallergia, étel-intolerancia.

A covid-19 járvány alatt különösen fontos, hogy betartsd a szükséges diétát.

Abban segítenünk Neked, hogy ételeinkkel magas minőségű, tápanyagokban- és vitaminokban gazdag, megbízható táplálékot biztosítunk.

Bátrabban tudsz szembenézni a járvány alatti kihívásokkal, mert ha tőlünk, a DRSÉF-től rendelsz biztosan minőségi gluténmentes, tejmentes, laktózmentes és tojásmentes finomságokat fogyaszthatsz.

Dr. Utassy Gábor
DrSéf

Diéta a covid járvány alatt

Nem mindenmentesek vagyunk

Ha Önnek gluténmentes vagy tejmentes vagy laktózmentes vagy tojásmentes, vagy ezek bármilyen kombinációját jelentő ételre van szüksége, akkor a legjobb helyen jár a DrSéf-nél.

Ételeink nem minden mentesek! Ugyanakkor egyszerre mentesek a leggyakoribb táplálékallergiát vagy táplálék-érzékenységet okozó, fő allergénektől: 

Az étlapunkon található összes étel egyszerre gluténmentes, tejmentes, laktózmentes és tojásmentes.

A részletekről itt olvashat: DrSéf ételei

Nem mindenmentesek vagyunk

Covid-19 miatt

A Covid-19 járvány alatt az Ön védelme érdekében tett óvintézkedéseink:


1. Ételeinket dupla csomagolásban, névre szólóan szállítjuk ki: rendeléseit még a telephelyünkön egyszer-használatos zacskóba csomagoljuk a szokásos teljes felületén zár és címkézett csomagoláson felül.

2. Ételszállító futárjaink csak és kizárólag saját alkalmazottak (azaz nem dolgoznak másik szállító cégnél is), csak a saját konyhánkban készített ételeket szállítják, azaz nem szállítanak többféle konyhákból, többféle cégtől.

3. A futárjaink nem találkozhatnak/érintkezhetnek egymással és az iroda dolgozóival sem a bevezetett speciális munkarend előírásai szerint.

4. A szállító járművekben kézfertőtlenítő eszközöket biztosítunk, amelyeket a napi kiszállítás során folyamatosan használnak munkatársaink.

5. Munkatársaink munkájuk során az aktuális rendeletek szerint maszkot viselnek.

6. Ételszállító hűtőládáinkat és autóinkat naponta fertőtlenítjük!

 

Így óvja meg magát a vírusfertőzéstől!


1. Kérje a találkozásmentes ételátadást! E-mailben: info@drsef.hu, vagy telefonon: 06 30 591 0505

2. Válassza a banki utalásos fizetési módot a kontaktok csökkentése/elkerülése érdekében!

3. Távolítsa el a rendelése plusz csomagolását és dobja ki szeletív gyűjtőbe!


Fentiek a visszavonásig maradnak érvényben és felülírják az ÁSZF megfelelő részeit.


Budapest, 2020. 11. 11.

Dr. Utassyné Kormos Zsuzsanna
Dr. Utassy Gábor
ügyvezetők
DrSÉF Kft.

Covid-19 miatt