Slider kép 1

Gluténmentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes

ÉTEL HÁZHOZ SZÁLLÍTÁS BUDAPESTEN ÉS KÖRNYÉKÉN!

Cöliákiásoknak (lisztérzékenyeknek), laktózérzékenyeknek, tejallergiásoknak,
tojásallergiásoknak és családtagjaiknak


Szállítási területek

Ételeinkről

Az étlapunkon található összes étel egyszerre gluténmentes, tejmentes, laktózmentes és tojásmentes!

Drsef_mentes_logok_felirat

ÉTELEINK GARANTÁLTAN GLUTÉNMENTES KÖRNYEZETBEN KÉSZÜLNEK!

GARANTÁLTAN GLUTÉNMENTES KONYHA ÉS GARANTÁLTAN GLUTÉNMENTES SZÁLLÍTÁS!!

Ön biztonságban érezheti magát, ha tőlünk, a DrSÉF-től rendel, mert az ország első és egyetlen olyan speciális konyhájában készíttetjük Önnek és szeretteinek minőségi ételeinket, amely csak és kizárólag gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes ételeket készít - normál ételeket nem -, így nem fordulhat elő gyártási szennyeződés.

Mi a DrSÉF 10 éve csak és kizárólag saját, képzett futárjainkkal szállítjuk ki rendeléseinket. Nem szállítunk normál ételeket és nem bízzuk más futárcégek ismeretlen futárjaira az Ön rendelésének kiszállítását!

Magas minőségű, finom készételeink akkreditált mintavételezéssel ellenőrzöttek és igazoltan gluténmentesek! Az Ön védelme érdekében tett óvintézkedéseink:


  1. Ételszállító futárjaink csak és kizárólag saját alkalmazottak (azaz nem dolgoznak más szállító cégnél is), és csak a saját konyhánkban készített ételeinket szállítják, azaz nem szállítanak többféle konyhából, többféle cégtől.

  2. szállító járművekben kézfertőtlenítő eszközöket biztosítunk, amelyeket a napi kiszállítás során folyamatosan használnak munkatársaink.

  3. Ételszállító hűtőládáinkat és autóinkat naponta fertőtlenítjük!

    VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!
    Dr. Utassy Gábor és Dr. Utassyné Kormos Zsuzsanna ügyvezetők


Így óvja meg magát a vírusfertőzéstől!

  1. Kérje a találkozásmentes ételátadást! E-mailben: info@drsef.hu, vagy telefonon: 06 30 591 0505 !

  2. Válassza a banki utalásos fizetési módot a kontaktok csökkentése/elkerülése érdekében!

  3. Távolítsa el a rendelése plusz csomagolását és dobja ki szeletív gyűjtőbe!

Fentiek a visszavonásig maradnak érvényben és felülírják az ÁSZF megfelelő részeit.

Budapest, 2022. 08. 01.

Dr. Utassyné Kormos Zsuzsanna
Dr. Utassy Gábor
ügyvezetők
DrSÉF Kft.


Kinek ajánljuk ételeinket?


Önnek ajánljuk szolgáltatásunkat!

Ha lisztérzékeny (cöliákiás), laktóz-érzékeny (laktózintoleranciája van), tejfehérje-allergiás (tejallergiás) vagy tojásallergiája van - jó helyen jár!


Ha nem mutatható ki lisztérzékenysége, de a gluténmentes étrend hatására jobban érzi magát (Nem Cöliákiás Glutén Érzékeny),
akkor is megoldást nyújtunk Önnek.


Ha Ön magas minőségű, gondosan elkészített, a leggyakoribb allergénektől mentes, egészséges ételeket akar
fogyasztani, akkor rendeljen tőlünk! Nem kell hozzá ételallergiásnak lennie!


Ha Ön nyugodtan szeretné elfogyasztani ebédjét, rendeljen tőlünk!
 Mert finom és garantáltan gluténmentes, tejfehérjéktől mentes, laktózmentes és tojásmentes ételeket szállítunk Önnek! A hozzáértésünket bizonyítja, hogy a DrSÉF Kft. tulajdonosa Dr. Utassy Gábor orvosszakértő,  a Magyar Allergológia és Klinikai Immunológiai Társaság, a Magyar Gyermekgasztroenterológiai Társaság és a Magyar Gasztroenterológiai Társaság tagja, aki garanciát vállal a forgalmazott diétás ételek magas minőségéért, szigorú ellenőrzöttségéért és a megrendelők biztonságáért.
Elérhetősége: 06-30-5-91-05-05 (munkanapokon 8-tól 14 óráig, rövid, iránymutató tanácsadás)-


Ha Önnek, vagy gyermekének nemcsak egyféle allergént kell kerülnie,
 nyugodtan rendelje meg ételeit tőlünk! Ajánljuk ételeinket kombinált ételallergiákban, amikor a lisztérzékenység mellett tejcukor-érzékenység (laktózintolerancia), tehéntej-allergia, vagy tojásallerga, vagy ezek bármely kombinációja fennáll.  Ételeink ugyanis egyszerre mentesek mind gluténtól, mind tejtől és tojástól is. Ételeink készítésekor soha nem használunk hozzáadott szóját. Egyes glutén-, tej-, és tojásmentes alapanyagban ugyanakkor előfordulhat szója, ilyen esetben az adott étel összetevőinél mindig szerepel a szója - kérjük ellenőrizze! 


Ha Ön, vagy gyermeke cukorbeteg, vagy csak fogyni szeretnének, akkor is könnyedén össze tudja válogatni a napi ebédjeiket. A cukorbetegeknek és/vagy a túlsúllyal küzdőknek
segítséget nyújtanak a Felnőtt főétel (C) és a Gyermek főétel (C1) ételeink, amelyekkel egész hétre kiegyensúlyozott szénhidrát tartalmú (az ételek szénhidráttartalmának naponkénti ingadozása kicsi) ételsort biztosítunk. Ezek az ételek alacsonyabb glikémiás-indexű és alacsony glikémiás telítettségű alapanyagokból készülnek. A Felnőtt főétel (C) és a Gyermek főétel (C1) ételsorunkban új, természetes édesítő szert, Steviát használunk.  Így előnyös tulajdonságaik miatt cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatnak. Vércukor emelő hatása minimális, és a kalória értéke is igen csekély. A Stevia használatával egy időben megszüntettük a fruktózzal történő édesítést, és a Felnőtt főétel (C) és a Gyermek főétel (C1) ételeink kivételével kristálycukrot használunk az ételeink édesítéshez.
Könnyedén kiválaszthatja étlapunkról az Önnek megfelelő szénhidráttartalmú ételeket, mert összes ételünknél megtalálja azok szénhidrát- és azon belül a cukortartalmát.

A CUKORMENTES, DIAB ételsorainkról lejjebb olvashat részletesen!


Ha Ön vegán, gluténmentes ebédet szeretne, jó helyen jár!
Vegán főételeinket és menünket vegánoknak kínáljuk. Ezzel biztosítjuk a húsmentes speciális diétára szorulóknak is a megbízható, változatos étrendet.


Ha nem szeretne nátrium-glutamát ízfokozóval készült ételt fogyasztani.  Rendeljen tőlünk!

Önnek
 ajánljuk a NM NGF menüt, és GyM NGF menüt.  (Natrium Glutamat Free = NGF = nátrium-glutamát mentes)
Az NM NGF menüket felnőtteknek ajánljuk.  Természetesen ugyan úgy, mint az étlapon található összes ételünk, ezek is egyszerre mentesek mind gluténtől, mind tejtől és tojástól, és laktózmentesek is, ugyanakkor az NM NGF nem tartalmaz nátrium-glutamátot (még alapanyagokban sem), szezámmagot, mogyoró féléket (részleteket lásd lejjebb a kiemelt részben!), dióféléket (részleteket lásd lejjebb a kiemelt részben!), sertés- és marhahúst sem.

A GyM NGF menüket – a gyermek adagmennyiség miatt-, gyermekek számára ajánljuk. Természetesen ugyan úgy, mint az étlapon található összes ételünk, ezek is egyszerre mentesek mind gluténtől, mind tejtől és tojástól, és laktózmentesek is, ugyanakkor a GyM NGF nem tartalmaz nátrium-glutamátot (még alapanyagokban sem), szezámmagot, mogyoró féléket (részleteket lásd lejjebb a kiemelt részben!), dióféléket (részleteket lásd lejjebb a kiemelt részben!), sertés- és marhahúst sem.


Ételeinket jó szívvel ajánljuk Önnek, ha nincs ételallergiája vagy ételérzékenysége, DE szereti a magas minőségű, nagy gondossággal elkészített, változatos és ízletes ételeket.
Olajos magvakról:
Az NMNGF, GyMNGF, OMNGF és ezek tízóraival és uzsonnával kiegészített változatainak (GYMNGF-E, OMNGF-E) alapanyagait úgy válogatjuk össze, hogy ne tartalmazzon szezámmagot (szezámmag olajat), földimogyorót és a dióféléket ("hagyományos" dió, pekándió, kesudió, paradió) mandulát, törökmogyorót,  mákot, pisztáciát. Azonban nem tudjuk biztosan állítani, hogy az előző mondatban felsoroltakból valamely allergént nyomokban sem tartalmazzák a glutén-, tej- és tojásmentes alapanyagaink. Ezért ételeink rendelése előtt javasoljuk ételallergiákban tapasztalt gasztroenterológussal és a DrSÉF orvosszakértőjével (06-30-5910505) történő konzultációt!


Melyik menüt, főételt kinek ajánljuk?


FELNŐTT M
ENÜK

Felnőtt menük (TM, TMD, NM, NMD): Ha Önnek megbízható speciális allergén mentes diétára van szüksége és kiemelt szempont az ár is, akkor a költséghatékony menüinket ajánljuk. A TM és NM menük között nincs lényeges különbség. Eltérő alapanyagokból adódóan más az áruk. A "D" jelzés a menük rövidítéseiben a kétfogásos menü mellé rendelt Desszertet jelenti.
Az NM NGF menüket felnőtteknek ajánljuk.  Természetesen ugyan úgy, mint az étlapon található összes ételünk, ezek is egyszerre mentesek mind gluténtől, mind tejtől és tojástól, és laktózmentesek is, ugyanakkor az NM NGF nem tartalmaz nátrium-glutamátot (még alapanyagokban sem), szezámmagot, mogyoró féléket (részleteket lásd lejjebb a kiemelt részben!), dióféléket (részleteket lásd lejjebb a kiemelt részben!), sertés- és marhahúst sem.


GYERMEK MENÜK

Gyermek menü (GyM):
 Elsősorban iskolásoknak készítjük, ugyanakkor megfelelő választás a kisebb étkű felnőtteknek is. A Gyermek Menüink a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló rendeletben (37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet), a 7-10 és 11-14 éves korosztály számára előírtak szerint készülnek. Ezt ajánljuk azoknak a felnőtteknek is, akik kevesebb kalóriát szeretnének bevinni egy-egy étkezés során.

Gyermek menü 2 (GyM2): Iskolás korúaknak javasoljuk, ugyanakkor megfelelő választás a kisebb étkű felnőtteknek is. A Gyermek menü 2 (GyM2) nem mindenben felel meg a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló rendeletben (37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet), a 7-10 és 11-14 éves korosztály számára előírtaknak (pl. az egyes ételféleségek forgási frekvenciája, főzelékek aránya stb.), ezért ezeket a közétkeztetés számára nem ajánljuk. Jó választás azoknak, akik maguk rendelik az ebédeket a gyermeküknek, illetve azoknak a felnőtteknek is, akik kevesebb kalóriát szeretnének bevinni egy-egy étkezés során. A GyM2-vel bővíteni szándékoztuk az egyéni megrendelőink által rendelhető gyermek menük választékát.

Ovis Menü (OM): Ovisoknak készítjük. Az Ovis Menüink a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló rendeletben (37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet), a 4-6 éves gyermekek számára előírtak szerint készülnek. Ezért kérjük, az Óvodások számára ezt rendeljék!

Extramentes (GYMNGF) menü: elsősorban gyermekeknek, vagy kisebb étkű felnőtteknek ajánljuk.
Extramentes (OMNGF) menü: elsősorban óvodásoknak ajánljuk.

Az Extramentes GYMNGF és az OMNGF nem tartalmaz nátrium-glutamátot (még alapanyagokban sem!), szezámmagot, mogyoró féléket 
(részleteket lásd a kiemelt részben!), dióféléket (részleteket lásd a kiemelt részben!), sertés- és marhahúst semTermészetesen ugyan úgy, mint az étlapon található összes ételünk, ezek is egyszerre mentesek mind gluténtől, mind tejtől és tojástól, és laktózmentesek is.


Első ránézésre a két menü (Gyermek Menü, Ovis Menü) egyformának tűnhet, azonban előfordulhatnak különbségek közöttük (sótartalom, alapanyagok, kalória értékek stb.). Javasoljuk, hogy a rendelés leadása előtt tájékozódjon az egyes ételek pontos összetevőiről az ételeknél található kis ikonok segítségével!


Napi 3-szorik: 


Gyermek menü Elemózsiával (GyME): Ha szeretné iskolás gyermekének nemcsak az ebédjét, hanem a tízóraiját és az uzsonnáját is általunk biztosítani, akkor ajánljuk Önnek a GyME-t. A GyME tartalmazza a kétfogásos ebédet (GyM-et) plusz egy tízórait és egy uzsonnát is (E).


Ovis menü Elemózsiával (OME):
Ha szeretné óvodás gyermekének nemcsak az ebédjét, hanem a tízóraiját és az uzsonnáját is általunk biztosítani, akkor ajánljuk Önnek a OME-t. A OME tartalmazza a kétfogásos ebédet plusz egy tízórait és egy uzsonnát is.

Extramentes Gyermek menü Elemózsiával (GYMNGF-E) és 
Extramentes Óvodás menü Elemózsiával (OMNGF-E) a GYMNGF és az OMNGF tízórais és uzsonnás változatai.

A GyME-t, OME-t és a GYMNGF-E-t, illetve az OMNGF-E-t az ebédekkel együtt szállítjuk ki, ami azt jelenti, hogy legkésőbb 12 óráig adjuk át a rendeléseket a kért címre. Így az első rendelési napon nem biztos, hogy 10 óráig megérkezik a csomag, ezért kérjük, hogy erre gondoljon! A soron következő napokon a tízórai már az előző napon kiszállítottakból biztosított! (lásd ÁSZF  X. pont)SEGÍTSÉG A CUKORBETEGEKNEK (CUKORMENTES DIAB ételsoraink):

Diabéteszes gyermek menüt napi egyszeri (DM) - és napi 3-szori (DME) formában is rendelheti. Ezeket az iskolás korosztály számára kínáljuk.

Diabéteszes ovis menüt napi egyszeri (DOM) - és napi 3-szori (DOME) formában is rendelheti. Ezeket az óvodás korosztály számára ajánljuk.

Az étlapunkon található, cukorbetegeknek kínált ételeinket segítségül ajánljuk azoknak, akiknek meghatározott a napi szénhidrát bevitelük. Ezen ételeinket a szakértő dietetikusunk által meghatározott szénhidrát-tartalommal készítjük.

Egyénre szabott szénhidrátdiétát nem vállalunk!

Étlapunkon még a rendelés leadása előtt megtekinthetik az egyes ételeink pontos összetételét és a tápanyagértékeit (köztük a szénhidrát tartalmukat és azt, hogy ebből mennyi a cukor).


FŐÉTELEK:


Főételek (A, B, C): főételeink
segítségével változatossá teheti napi étkezését. Nem szükséges a hét minden napjára menüket rendelnie, nyugodtan kérhet főételeket is, és kombinálhatja a hét napjait menükkel és főételekkel egyaránt. Ha Ön kiegyenlített szénhidrát tartalmú (az ételek szénhidráttartalmának naponkénti ingadozása kicsi), alacsony glikémiás-indexű és alacsonyabb glikémiás telítettségű alapanyagokból készült ételt szeretne fogyasztani, akkor a C ételsorunk a megfelelő választás. A Felnőtt főétel (C) és a Gyermek főétel (C1) ételsorunkban új, természetes édesítő szert, Steviát használunk. Ezek a Stevia (Sztívia) előnyös tulajdonságai miatt cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatnak. Vércukor emelő hatása minimális, és a kalória értéke is igen csekély. A Stevia használatával egy időben megszüntettük a fruktózzal történő édesítést, és a Felnőtt főétel (C) és a Gyermek főétel (C1) ételeink kivételével kristálycukrot használunk az ételeink édesítéshez. 

Vegán leves, főétel és menü (VL, V, VM): Önnek ajánljuk, ha, a glutén-, tej- és tojásmentes diéta mellett kerülni szeretné a húsételeket, vagy tartósan vegán életmódot folytat.


Elemózsia (E):
Ha szeretne biztosan gluténmentes, tejmentes tojásmentes tízórait és uzsonnát, akkor Önnek ajánljuk az E (Elemózsia) csomagunkat. Nem kell többé azon gondolkodia, honnan biztosítsa a kisétkezéseit mert az Elemózsia csomagunkkal megoldjuk a problémát Ön helyett.


A TESTŐR (HT) ételsorban kímélőbb ételek közül választhat.
A friss húsokból készült alapanyagok mellé a legtöbbször könnyebb, színes zöldségekből álló, változatos köreteket adunk.


Heti állandó ételeink (HS, HP): A legnépszerűbb ételeikből hétfőtől péntekig minden munkanapra biztosítunk Sülteket és Pörkölteket.
Így, lehetősége van a menük és a napi főételek mellé/helyett szabadon választania magának más speciális ételféleséget is.GYERMEK FŐÉTELEK:

Gyermek főételek (A1, B1, C1): kisebb adagos főételeink
segítségével Ön változatossá teheti gyermeke napi étkezését. Ha gyermekének kiegyenlített szénhidrát tartalmú (az ételek szénhidráttartalmának naponkénti ingadozása kicsi), alacsony glikémiás-indexű és alacsonyabb glikémiás telítettségű alapanyagokból készült ételeket szükséges fogyasztani, akkor gyermeke számára a C1 ételsorunk a megfelelő választás.

Elemózsia (E): Ha szeretne biztosan gluténmentes, tejmentes tojásmentes tízórait és uzsonnát, akkor Önnek ajánljuk az E (Elemózsia) csomagunkat. Nem kell többé azon gondolkodia, honnan biztosítsa a kisétkezéseit mert az Elemózsia csomagunkkal megoldjuk a problémát Ön helyett.BUCIK és KENYEREK

Séf Bucik: Speciális Séf bucinkat normál kenyér helyettesítésére ajánljuk Önnek. Kiváló szendvicseket készíthet belőlük! Glutén-, tej- és tojásmentesek. Összetevői: Old Millers liszt (szezámmag), GM-liszt (szezámmag), élesztő, olaj, só. A hét bármelyik napjára rendelhető, egy csomag (adag) 4 db Séf Bucit tartalmaz. A Séf Bucik Alba-Mix lisztkeverékből készülnek, amely gluténmentes búzakeményítőt tartalmaz, ezért búza-allergiások nem ehetik, ugyanakkor cöloiákiások (lisztérzékenyek) nyugodtan fogyaszthatják.


Séf kenyér: Speciális Séf kenyeret normál kenyér helyettesítésére ajánljuk Önnek. Kiváló szendvicseket készíthet belőlük! Glutén-, tej- és tojásmentesek. Összetevői: Albamix liszt (gluténmentes búzakeményítő), víz, élesztő , olaj, só. A hét bármelyik napjára rendelhető. A speciális Séf kenyér Alba-Mix lisztkeverékből készül, amely gluténmentes búzakeményítőt tartalmaz, ezért búza-allergiások nem ehetik, ugyanakkor cöloiákiások (lisztérzékenyek) nyugodtan fogyaszthatják.

Séf Ropogós Kenyér: Egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy nem tartalmaz gluténmentes búzakeményítőt, ezért búza-allergiások és cöliákiások (lisztérzékenyek) is fogyaszthatják. Speciális Séf kenyeret normál kenyér helyettesítésére ajánljuk Önnek. Glutén-, tej- és tojásmentesek. Összetevői: Old Millers liszt (szezámmag), olaj, élesztő, kristálycukor, só.


Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk.Miből készítjük finomságainkat? - alapanyagok, helyettesítők

 Az egyes ételek pontos összetevői láthatók az étlapunkon. Az ételek megrendelése előtt tájékozódjon az ételek pontos összetevőiről és a szakszerűen kiszámított, adagonkénti tápanyagtartalomról! Ehhez vigye az egér kurzorát az étlapon az ételhez tartozó kisikonhoz.

Az étlapunkon található összes étel egy konyhában készül. Így nálunk, a DrSÉF-nél az allergén szennyeződés 100%-ban kizárt! Mások allergénmentességet ígérnek a weboldalukon, arról azonban arról nem tájékoztatják az érdeklődőket, hogy az étlapjukon található ételek valójában több gyártótól érkeznek, magukban rejtve a szennyeződések és keveredések lehetőségét.

A leggyakoribb alapanyagaink, a teljesség igénye nélkül:

Speciális lisztkeverékeket  (Old Millers' Speciális lisztkeverékek, Alfa-mix lisztkeverék és Alba-mix lisztkeverék /gluténmentes búzakeményítőt tartalmaz/, AnnaPanni Gluténmentes lisztkeverék, NuriFree lisztkeverék) használunk.

Ételeink elkészítésénél külön alapanyagként soha nem használunk gluténmentes búzakeményítőt.  Ugyanakkor a fent említett Alba-Mix lisztkeverék tartalmaz gluténmentes búzakeményítőt, ezért búzaallergiában szenvedők nem fogyaszthatják. 

Tehéntej helyett kókusztejszínt (Cocomas, Karacoco termékek) használunk.

A tojást Loprofin tojáspótló porral (Nutricia) helyettesítjük.

Fűszereinket zömében magunk készítjük a kistermelőktől, őstermelőktől beszerzett alapanyagokból. Ezen felül használunk még kereskedelmi forgalomból vásárolt fűszerkeveréket is. Ezek mind nátrium-glutamát mentesek.

Stevia-val, Xilit-tel édesítjük a Cukormetes Diab ételeinket, amelyeket cukorbetegeknek és túlsúlyosoknak ajánlunk. A többi ételhez – szükség szerint - kristálycukrot használunk.

Saját készítésű majonézt kínálunk ételeinkhez.

Fe-Mini Zsemlemorzsa mellett döntöttünk, mert ez alkalmas fenilketonuriás (PKU), fehérjeszegény és gluténmentes diétára is.

Magunk állítjuk elő a savanyú káposztát, csemege-, és kovászos uborkát is.

Zsiradékként főzéshez, sütéshez - ha szükséges - napraforgó olajat, használunk. Rántott és sült ételeink elkészítésénél előnyben részesítjük a légkeveréses sütőben történő sütést, a csökkentett zsírtartalom elérése érdekében.

A csokimázt mindig magunk készítjük, így garantált a csokimáz glutén-, tej-, és mogyorómentessége.

A süteményekhez Liga margarint alkalmazunk.

Egyes ételeinknél budafoki élesztőt is használunk.

Sűrített paradicsomból a saját konyhánk által készítettet és Aranyfácánt használunk.


Mogyorófélék- és földimogyoró tartalom: Alapanyagként nem használunk mogyoróféléket és földimogyorót, azonban egy-egy nyersanyagunk nyomokban tartalmazhat mogyoróféléket, illetve földimogyoró származékot. Ennek oka, hogy a glutén-, tej-, laktóz- és tojásmentes beszállítóink közül néhányan nem tudják garantálni a keresztszennyeződés-mentességet a mogyorófélék és földimogyoró esetében. Javasoljuk, hogy a táplálékallergiában és/vagy táplálékérzékenységben szenvedő konzultáljon a DrSÉF orvos tanácsadójával és a gasztroenterológus szakorvosával, hogy a fenti információk ismeretében megfelelőnek tartja-e az általunk készített és forgalmazott ételeket a kezelt táplálékallergiása számára.

Gyümölcsmag, csont, szálka: Gyümölcsöt tartalmazó ételeink magot, a húsételek csontot, a halételek szálkát tartalmazhatnak! Kérjük, ezek fogyasztásakor erre ügyeljen, és szükség esetén hívja fel rá a gyermek figyelmét is!

Mekkora adagokat szállítunk?

Az étlapunkon található ételféleségeinknél dietetikus szakember által -adagokra!- kiszámolt értékeket (szénhidrát, kilokalória, fehérje, zsír, ebből telített zsír, szénhidrát, ebből cukor és só) tüntetünk fel, melyek segítik a tudatos választást. A Gyermek-  (GyM) és Óvodás (OM) menüsoraink megfelelnek a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló (37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet) rendeletnek. Ételeink megfelelnek a gluténérzékenyeknek szánt élelmiszerek összetételéről és címkézéséről 41/2009/EK rendelet, és az Európai Bizottság 828/2014/EU végrehajtási rendelet követelményeinek. Ételeink címkézése a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról szóló, az Európai Parlament és a Tanács 1169/2011/EU rendelete előírásai szerint történik.

 Felnőtt adagoknálKisadagoknál (Zóna)Felnőtt menüknél
Levesek4,5-5 dl2,5-3,5 dl4,5-5 dl
Egytál ételek30-40 dkg20-30 dkg 24-32 dkg
Köretek18-25 dkg12-18 dkg14-20 dkg
Főzelékek 3,5-4 dl2,5-3 dl3-3,5 dl
Feltétek 7-8 dkg4-5 dkg5-6 dkg
Húsok (nyersen) 9-14 dkg6-7,5 dkg 8-11 dkg

 

Magas minőségű, ellenőrzött ételeinket ajánljuk lisztérzékeny, tejcukor-érzékeny (laktózintolerancia), tehéntej-allergiás, vagy tojásallergiás megrendelőinknek. Ebédjeink egyszerre mentesek mind gluténtól – igazoltan guténmentesek -, mind tejtől és tojástól. Ételeink készítésekor soha nem használunk hozzáadott szóját, azonban egyes glutén-, tej- és tojásmentes alapanyagban előfordulhat szója., ilyen esetben az adott étel összetevőinél mindig szerepel a szója - kérjük ellenőrizze! 
 

Hol készülnek ételeink?

Ételeinket a Speciális Ételek Konyhájában készíttetjük azért, hogy Ön a legjobbat kapja. A szakértői konyhában kizárólag glutén- tej-, laktóz- és tojásmentes alapanyagokból készülnek a finomságok. A konyha - egyedül állóan az országban- csak az ételallergiások/ételérzékenyek számára főz, így Ön nyugodt lehet, mert a gyártási szennyeződés kizárt.

Ételeink olyan konyhában készülnek, ahol az alapanyagok igazoltan glutén-, tej-, laktóz- és tojásmentesek, és a kész ételeket is akkreditált mintavétellel ellenőriztetjük, ezért Ön biztosra mehet.

Az étlapunkon található összes étel egyszerre glutén-, tej-, laktóz-  és tojásmentes, így az Ön egészsége akkor sem kerülne veszélybe, ha tévedésből véletlenül egy másik ételünket fogyasztaná el.


Néhány, gluténmentességet igazoló laboratóriumi jegyzőkönyv: