Slider kép 1

Gluténmentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes

ÉTEL HÁZHOZ SZÁLLÍTÁS BUDAPESTEN ÉS KÖRNYÉKÉN!

Cöliákiásoknak (lisztérzékenyeknek), laktózérzékenyeknek, tejallergiásoknak,
tojásallergiásoknak és családtagjaiknak


Szállítási területek

Ételallergia megelőzése

Hogyan tudjuk megelőzni az ételallergiák kialakulását?

Az ételallergiák egyre gyakoribbak. A tudósok mai ismeretei szerint a genetikai hajlamon túl a környezeti hatások felelősek az élelmiszerek okozta allergiák növekedéséért.

Az egyik elmélet szerint a szervezetünk immunrendszerét megzavarják a feldolgozott élelmiszerek, a vegyi adalékanyagok és a túlzottan higiénikus környezet.

Egyre több orvosi tanulmány bizonyítja, hogy azoknál a gyermekeknél, akik kiskoruktól kezdve rendszeresen érintkeznek allergénekkel (pl. kis adagban földimogyorót kaptak, vagy ettek), kisebb eséllyel lettek ételallergiások.

A tudományos vizsgálatok eredményei azt mutatják, hogy az élelmiszerek (bennük az allergének) korai bevezetése  megelőzheti a későbbi allergia kialakulását.

Dr. Utassy Gábor
DrSÉF

Források: NEJM, Medscape

Ételallergia megelőzése