Slider kép 1

Gluténmentes, cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes

ÉTEL HÁZHOZ SZÁLLÍTÁS BUDAPESTEN ÉS KÖRNYÉKÉN!

Gluténérzékeny, tejallergiás, laktózérzékeny,
tojásallergiás és minőségi allergénmentes ételt fogyasztóknak

 

Szállítási területek

Blog

Laktáz tabletta

Laktáz tabletta

A laktózintolerancia, vagy tejcukor érzékenység hazánkban minden 3. felnőttet érint. Az intolerancia oka a laktáz enzim (tejcukorbontó enzim) csökkent működése. A laktózintoleranciával küszködőknek fejlesztik a tejcukorbontó enzimet pótló készítményeket. Ezek a hétköznapi nyelven „laktáz tabletták”, amelyek hazánkban is elérhetők. Van, amelyik megfelel a „gyógyszer” kategóriának, és van számos „étrendkiegészítő”-ként forgalmazható laktáz enzim pótló termék.

A laktáz tabletták helyett választhatod a laktózmentes ételrendelést is.

A laktáz tablettákról

Bővebben
Laktáz tabletta
Összetett szénhidrátok

Összetett szénhidrátok

Az összetett szénhidrátok

Az összetett szénhidrátok kiváló energiaforrások. Előnyösek a hosszútávú fizikai munkában, és fontos szerepük van a regenerációban is. Az összetett szénhidrátok előnyeiről, azok forrásairól olvashatsz legfrissebb cikkünkben, illetve megtalálod a legjobb összetett szénhidrát tartalmú ételek listáját is!

Tarts velünk!

Bővebben
Összetett szénhidrátok
A gluténérzékenység tesztelése

A gluténérzékenység tesztelése

A gluténérzékenység tesztelése

A gluténérzékenység (cöliákia, lisztérzékenység) egyre gyakrabban előforduló autoimmun kórkép hazánkban. Előfordulását 1-2 %-ra becsülik. A gyermekeknél és a nőknél nagyobb arányban fordul elő, a hajlam öröklődik. A lisztérzékenység megállapítása nem egyszerű, de az orvostudomány nagy energiát fordít a betegség menedzselésére. A hagyományos diagnosztikus módszerek mellett új gluténérzékenység gyorstesztek is sorra jelentek meg. A glutén tesztek azonban csak előszűrésre valók.

Bővebben
A gluténérzékenység tesztelése
Növényi tejek

Növényi tejek

Növényi tej, különbségek, növényi tej készítés

A növényi alapú tejhelyettesítő italok népszerűvé váltak az elmúlt években. A növényi tejek választásának több oka lehet például: vegán étrend és egyéb vegetáriánus irányzatok, esetleg divatdiéták követése. Sokszor táplálékallergia áll a fogyasztásuk mögött, ilyen a tejfehérje-allergia, de lehet, hogy egyszerű a tejcukorérzékenység miatt kell leváltani a tehéntejet. 

Bővebben
Növényi tejek