Slider kép 1

Gluténmentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes

ÉTEL HÁZHOZ SZÁLLÍTÁS BUDAPESTEN ÉS KÖRNYÉKÉN!

Cöliákiásoknak (lisztérzékenyeknek), laktózérzékenyeknek, tejallergiásoknak,
tojásallergiásoknak és családtagjaiknak


Szállítási területek

Ne kockáztasson!

Azt tapasztaljuk, hogy a gluténmentes étel házhoz szállításban egyre nagyobb a felelőtlenség. Ez eredhet a szakmai ismeretek hiányából vagy üzleti célokból is.

Amennyiben Önnek szüksége van tiszta, gluténmentes ételre megbízható forrásból, akkor az Ön szempontjából ez mindenképpen hátrányos.

Amennyiben gluténmentes ételt szeretne rendelni, akkor saját- és szerettei egészsége érdekében javasoljuk, vegye figyelembe az alábbiakat!

1. Akkor gluténmentes az étel, ha a gluténtartalma nem haladja meg a 20 mg glutén/kg -ot.

2. Az étel címkéjén a „gluténmentes” kifejezés csak abban az esetben használható, ha a gluténtartalma nem haladja meg a 20 mg glutén/kg-ot.

3. Ha az étel csomagolásán NEM TALÁLJA a „gluténmentes” kifejezést, akkor nem garantált, hogy az gluténmentes. Különösen legyen óvatos, ha azt olyan szállítótól rendelte, amely a honlapján és a reklámjaiban gluténmentes ételt hirdet.


Két példa téves informálásra:

1. Egyik hazai szállító weboldalának étlapján szerepel: „Glutén-, tej-, cukor-, kukorica- és szójamentes”,
de ugyanazon weboldalon azt is írják, hogy „az ételek nem gluténmentes konyhán készülnek, így a mentesség csak az ételek elkészítéséhez az alapanyagokra vonatkozik.”

2. Egy másik szállító hirdetésében pedig a következő szerepel: „ZERO / cukor_glutén”,
ugyanakkor a weboldalukon írják: „Fontos azonban tudnod, hogy a ZERO kínálta és a hagyományos ételeket ugyanazon a konyhán készítjük, így az esetleges gluténnal történő keresztszennyeződés lehetőségét kizárni nem tudjuk!”

 

Javaslatunk:

Ha biztosan gluténmenteset ételt szeretne fogyasztani, akkor csak olyan ételben bízzon, aminek magán a csomagolásán olvasható a „gluténmentes” kifejezés.

Hogy miért biztosan gluténmentes az összes ételünk elolvashatja itt: DrSÉF a garantáltan gluténmentes

Dr. Utassy Gábor
DrSéf Kft.
2021.02.24.

Ne kockáztasson!