A tejcukor-érzékenység az esetek döntő többségében nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem képes a szervezet a laktóz bontására, hanem azt, hogy a tejcukorbontó-enzim (laktáz) mennyisége nem elegendő ahhoz, hogy a szervezetbe juttatott tejcukor teljes mennyiségét lebontsa. Ebből az következik, hogy általában mindenkinél van valamennyi "életképes" laktáz. Az egyéni különbségek nagyok, ezért a tejcukor-érzékenység különböző fokozataival találkozunk. A pontos orvosi diagnózis után, a tejcukor-érzékenység kezelésének egyik fontos lépése, hogy a tejcukrot tartalmazó élelmiszereket kivonjuk az étrendből. Elsősorban ilyenkor a tej és a tejtermékek fogyasztását tiltjuk, illetve korlátozzuk a diéta során. A hüvelyesek alacsony laktóz tartalma általában a tejcukor-érzékenységből adódó klinikai tüneteket nem okoz, de a felfúvódást okozó hatásuk – ami felerősítheti a laktózintolerancia hasonló tünetét – miatt óvatosabban fogyasztandók. Kellő felvilágosítás hiányában a betegek sokszor e termékek minden formáját kerülik, pedig az élelmiszeripar már előállít olyan termékeket, amelyeket a tejcukor-érzékenyek is -egyéni toleranciától függően-, beépíthetnének az étrendjükbe. DrSÉF ételei biztonságosan fogyaszthatók a laktózérzékenyek számára is. A széles választékból megrendelőink ki tudják választani a számukra megfelelő ételféleségeket. Akinek a zöldborsót tartalmazó ételek esetleg panaszt szoktak okozni, annak javasoljuk, hogy más magas minőségű, ellenőrzött finomságot válasszon helyette az étlapunkról.