Slider kép 1

Gluténmentes, tejmentes, cukormentes, laktózmentes, tojásmentes

ÉTEL HÁZHOZ SZÁLLÍTÁS BUDAPESTEN ÉS KÖRNYÉKÉN!

Gluténérzékeny, tejallergiás, laktózérzékeny,
tojásallergiás, biztonsan allergénmentes ételt keresőknek

 

Szállítási területek

A DrSÉF a legjobb! Miért?

A DrSÉF ételei a leggyakoribb hazai táplálék-allergéntől egyszerre mentesek. Nem tartalmaznak glutént, tejet, laktózt, tojást. logo-sorAz Ételek készítésekor nem használunk szóját és mogyorót, tartósító szereket és ízfokozó adalékokat sem. Miért jó ez? Az ételallergia és ételintolerancia általában azoknál alakul ki, akiknek hajlamuk van rá. Az orvostudomány atópiának hívja azt, amikor az egyén (gyermek, felnőtt) hajlamos bizonyos allergiás betegségekre. Az atópiás egyén szervezete nem a megszokott módon, hanem kórosan, túl erősen válaszol a külvilágból jövő (általában fehérjetermészetű) anyagokra. Atópiás betegségek közé tartoznak: szénanátha, asztma, allergiás bőrgyulladás, ételallergia, allergiás kötőhártya-gyulladás, gyógyszerallergia, méh- és darázsallergia. Korunkban már a fejlett országokban élők 30 %-a atópiás. forrás: Dr. Cserháti Endre, Dr. Mezei Györgyi: Allergia-öröklődés-megelőzés A gyakorlati tapasztalatunk azt mutatja, hogy sokszor előfordul, hogy nem csak egyféle allergiája van az egyénnek, hanem egyszerre több is. Például a légúti allergiája mellett ételallergiája is van. Ugyan ez vonatkozik arra is, hogy nem csak egyféle táplálékallergiája van, hanem az ételekben található többféle anyagra is egyszerre allergiás. Például tejfehérje allergiája és tojás allergiája is van egyszerre. Nagyon gyakori a lisztérzékenység és laktóz-intolerancia, vagy lisztérzékenység és tejallergia együttesen. Megrendelőink között vannak olyanok is, akiknek három vagy több táplálékban előforduló allergént is kerülni kell. Az, hogy egy adott egyén szervezete éppen milyen allergénekre fog reagálni kórosan és mikor, nem tudjuk megmondani.