Slider kép 1

Gluténmentes, tejmentes, cukormentes, laktózmentes, tojásmentes

ÉTEL HÁZHOZ SZÁLLÍTÁS BUDAPESTEN ÉS KÖRNYÉKÉN!

Gluténérzékeny, tejallergiás, laktózérzékeny,
tojásallergiás, biztonsan allergénmentes ételt keresőknek

 

Szállítási területek

GLUTÉNMENTES GABONA ABC

AMARANT Magas az aminosavtartalma és gazdag kalciumban, vasban és rostokban. Kiváló fehérje- és vasforrás, az egyetlen gabonaféle, ami kétszer annyi kalciumot tartalmaz, mint a tej, rosttartalma pedig háromszor annyi, mint a búzáé. HAJDINA Kiváló minőségű és könnyen emészthető fehérjeforrás. A hajdina emellett két aminosavban – lizinben és argininben – is gazdag, amelyek fontos szerepet játszanak a szív és az immunrendszer egészséges működésében. Az egészségre gyakorolt hatása jelentős, emellett gazdag ásványi anyag forrás is, mivel magas a vas-, a magnézium-, a foszfor- és rosttartalma. KUKORICA Gazdag a koleszterinszintet csökkentő élelmi rostokban, a vérkeringés fenntartásához fontos folsavban, az agy jó működéséhez szükséges B1-vitaminban és a szervezet számára gyorsan elérhető energiát biztosító szénhidrátokban. KÖLES Magnéziumban és vasban gazdag, kiváló fehérjeforrás (100 grammjában 10 g fehérje van), sok kalciumot, foszfort, cinket, nikkelt is tartalmaz, továbbá magas az E-vitamin és a B-vitaminkomplex tartalma is. A köles lúgos kémhatású gabonaféle (a rák megelőzésében is hatékony, mivel a lúgos kémhatású ételek csökkentik a szervezet savasodását), emellett könnyen emészthető. QUINOA Kiváló magnézium-, vas-, réz- és foszforforrás, emellett a magas lizintartalma serkenti a növekedést é a szövetek regenerációját. Tartalmaz riboflavint (B-vitamin), ami jó hatással van az agy és izomsejtek anyagcseréjére. RIZS A barna vagy hántolatlan rizs sokkal értékesebb, mint a hántolt, fehér rizs. A barna rizsen a héj egy része rajta marad, ezért több tápanyagot tartalmaz: három és félszer több magnéziumot, négyszer annyi B1-vitamint és rostot, ötször annyi nikotinsavat tartalmaz, mint a fehér rizs, és még a folsavtartalma is 1,6-szor magasabb. A külső héj, E-vitaminban gazdag, és szinte valamennyi B-vitamin is megtalálható benne. SZÓJA Nagyon magas a zsír – (19,9%), a szénhidrát – (30,2%) és a fehérje tartalma (36,5%), emellett gazdag A- és B-vitaminban is. A szója azonban egyike a leggyakrabban génmanipulált növényeknek. TÁPIÓKA Nagyon hasznos keményítő forrás, mivel serkenti a hasznos bélbaktériumok szaporodását. A tápióka lisztben lévő B-vitamin komplex energiát biztosít és javítja az immunrendszer működését. Emellett sokféle ásványi anyag is van benne – vas, cink, kalcium, magnézium, kálium és mangán (ami a kötőszövetek és az ízületek egészséges működéséhez szükséges). TEFF Etiópiából származó növény, mákszem méretű magjai gazdagok ásványi anyagokban és fehérjében. A többi gabonafélékhez képest magasabb a kalcium- és C-vitamin tartalma. Magas a fehérje- és vastartalma, a rostjai között pedig több a rezisztens keményítőként ismert típus, ami tudományos kutatások szerint jó hatást gyakorol a vércukor szintre. Szerkesztette: Dr. Utassy Gábor, DrSÉF Kft. Forrás: bit.ly/FocusINCD   FocusIN_530