Amikor azt mondja Önnek valaki, hogy olajos magvakat nem ehet, azonnal érdemes tisztáznia, hogy pontosan mire gondol a „szakértő”, vagy inkább álszakértő. Ugyanis jó, ha tudnia, hogy növénytani rokonság viszonylag távoli az egyes „olajos magvak” között! Íme egy kis összefoglaló csoportosítás az „olajos magvak” témakörében: Hüvelyesek rendjébe tartoznak: földimogyoró, szója, bab, borsó, lencse, csicseriborsó Nyírfafélék családjába tartozik: törökmogyoró, mogyoró Bükkfafélék családjába tartoznak: dió, pekándió, szelídgesztenye Rózsafélék családjába tartozik: mandula (közeli rokona az őszibarack) Szömörce félék családjába tartoznak: kesudió, pisztácia Teljesen különálló növénycsaládokban: kókuszdió, fenyőmag, brazil dió, mustármag, napraforgómag, szezámmag, mák A legújabb komponens alapú tesztekkel pontosan meghatározhatók az allergiát okozó elsődleges allergének. Gluténmentes, tejmentes, laktózmentes és tojásmentes ételrendeléshez kattintson a szövegre!