
Az egészséges, megfelelő arányú állati- és növényi eredetű nyersanyagokból történő táplálkozásban fontos szerepe van a főzelékeknek. A növényi alapanyagú főzelékekkel előnyösen egészíthetjük ki az állati eredetű húsokat.
A főzelék népszerű, zöldségből készült főétel. Ízletes főzelék készíthető zöldborsóból, sárgaborsóból, spenótból, káposztafélékből (káposzta, kelkáposzta), de egyre gyakrabban készítenek ragyogó és egészséges főzeléket brokkoliból, karfiolból, lencséből vagy akár burgonyából is. A főzelékeket un. feltétekkel tálalják. A feltétek lehetnek vagdaltak, sült- és rántott húsok és tojás is. A főzelékek készülhetnek sűrítéssel vagy sűrítés nélkül. A sűrítés történhet habarással, vagy rántással.
A DrSÉF megrendelői kérését teljesíti, amikor a hét minden napjára biztosít főzeléket. A főzelékek az étlapon, a
"Heti állandó ételeink" alatt találhatók.
Így, ha Ön szeretne egy finom főzeléket enni, bármely napra rendelhet a többi glutén-, tej-, tojás-, szójamentes étel mellett.