Slider kép 1

Gluténmentes, tejmentes, cukormentes, laktózmentes, tojásmentes

ÉTEL HÁZHOZ SZÁLLÍTÁS BUDAPESTEN ÉS KÖRNYÉKÉN!

Gluténérzékeny, tejallergiás, laktózérzékeny,
tojásallergiás, biztonsan allergénmentes ételt keresőknek

 

Szállítási területek

Só Szerepe az Étkezésünkben

Miért fontos a só a szervezetünkben?


A só, vagyis a nátrium-klorid, létfontosságú szerepet játszik az elektrolit-egyensúly fenntartásában, ami elengedhetetlen az idegrendszer és az izmok megfelelő működéséhez. A nátrium és klorid ionok segítenek fenntartani a sejtek közötti folyadék egyensúlyát, és fontos szerepet játszanak az idegimpulzusok továbbításában és az izmok összehúzódásában.


A túlzott sófogyasztás veszélyei


Bár a só számos fontos biológiai folyamatban vesz részt, a túlzott sóbevitel növelheti a magas vérnyomás és szívbetegségek kialakulásának kockázatát. A magas vérnyomás komoly egészségügyi problémákhoz vezethet, mint például szívroham, stroke és vesebetegségek. Éppen ezért fontos, hogy a sófogyasztást mértékletesen tartsuk.


Hogyan fogyasztható a só okosan?  1. Válogass a különböző sótípusok közül: Tengeri só, Himalája só, és jódozott só csak néhány a sok közül, amelyek különböző ízeket és előnyöket kínálhatnak. Mindazonáltal figyelemmel kell lenni a nátriumtartalomra, mivel minden só fő alkotórésze a nátrium.

  2. Csökkentett nátriumtartalmú sók: Ezek a sók csökkentett nátriumtartalommal rendelkeznek, helyettesítve azt káliummal vagy más összetevőkkel, ami csökkentheti a magas vérnyomás kockázatát.

  3. Olvass címkéket vásárláskor: Az élelmiszer-címkéken feltüntetett nátriumtartalom segíthet tudatos döntéseket hozni és csökkenteni a napi sóbevitelt.

  4. Kerüld a magas sótartalmú termékeket: Válaszd az alacsonyabb sótartalmú alternatívákat, és fogyassz több friss zöldséget, gyümölcsöt és natúr élelmiszereket.


A tudatos sófogyasztás nemcsak az egészséged megőrzését segíti, hanem hosszú távon javítja az életminőségedet is. Vegyél részt te is az egészséges táplálkozás forradalmában, és kezdd el ma a tudatos sóhasználatot!

Tekintsd át a DrSéf kínálatát, válogass és rendelj tudatosan az étlapunkról: DRSÉF ÉTLAP

Só Szerepe az Étkezésünkben